Вести:

уторак, 21. април 2015.

Први општи Сабор СЛ у недељу креће анти-НАТО кампањом са савезницима из Србије

уторак, 21. април 2015. | КМ новине 0

Први општи Сабор Српске листе одржаће се у недјељу, 26. априла, у Подгорици.

Предлогом новог страначког програма Српске листе, Црна Гора, због унутрашње економске прерасподеле и ефикасности и заштите националних и грађанских права, треба да буде кантонална држава по угледу на Швајцарску. Српска национална заједница имала би један кантон у Боки, а други на сјеверу у оквиру кога би били Колашин, Мојковац, Андријевица, Беране, Плужине, Шавник, Жабљак, Пљевља и Бијело Поље.

Српска листа јесте политичка странка, али ће у времену опште грађанизације политичких структура које су проистекле из некадашњих чинилаца Блока за заједничку државу деловати и као шира, општа заједница Срба у Црној Гори чије је стварање основна порука Сабора СЛ.

Српски народ генерално, самим тим и Срби у Црној Гори, има врло негативна и болна искуства из живота у наднационалним или анационалним државним творевинама, укључујући и све Југославије. Због тога ће се Српска листа противити уласку у Европску унију.

За Србе у Црној Гори било би понижавајуже и испод линије националног достојанства да, после агресије на Републику Српску Крајину, Републику Српску и Савезну Републику Југославију, црногорска држава приступи НАТО савезу.

Трагична искуства која смо претрпјели опомињу да не можемо бити у истом строју и рову са освједоченим непријатељима и џелатима, а НАТО нас управо на то тјера и обавезује. Зато ћемо, са савезницима из Србије и осталих српских земаља, у недјељу започети прву конкретну анти-НАТО кампању у Црној Гори.

Пошдрка коју ће Српска листа у недељу добити из Србије, Републике Српске и окупиране Републике Српске Крајине од патриотских организација и странака биће најобимнија коју је нека организована српска политичка структура из Црне Горе добила од 1989. године из матичне државе и српских регионалних земаља.


Саопштење СЛ ЦГ

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине