Вести:

среда, 29. април 2015.

Македонија: Терористи још у бекству

среда, 29. април 2015. | КМ новине 0

Министарска македонске полиције Гордана Јанкуловска потврдила је да се међу осумњиченима за прошлонедељни напад на полицијску станицу у селу Гошинце код Куманова налази и Мирсад Ндрецај, познатији као Командант НАТО.


Други осумњичени је Осман Сулејмани (55) из кумановског села Брест и који се налази у бекству. Приликом претреса, полиција је у његовој кући нашла оружје које су терористи однели са собом након напада на полицијску станицу.

МУП је прошле недеље објавио да је напад на пограничну караулу Гошинце извело четрдесетак добро наоружаних особа у маскирним униформама са ознакама такозване "Ослободилачке војске Косова".

Одговорност за напад први је преузео извесни Командант Фљамури, а неколико дана касније и Ндрецај, што је сада потврдила и шефица македонске полиције.

Током конфликта 2001. године у Македонији, Ндрецај је био на челу војне полиције ОНА у кумановско-липковском региону. Он је 2009. био укључен и у пљачку Про кредит банке у Скопљу, као и у изборне инциденте у Струги исте године.

Међутим, његов саборац из 2001, Абедин Зимбери, изненађен је признањем Комаданта НАТО.

- Чуди ме његово признање јер ми је Ндрецај стално говорио да ветерани ОНА не треба да дозволе рат - рекао је Зимбери.



Извор: Вести онлајн

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине