Вести:

понедељак, 20. април 2015.

СПБ КиМ: У Бриселу Вучић ће Тачију братски у крило

понедељак, 20. април 2015. | КМ новине 0

На преговорима у Бриселу се очекује срдачан сусрет и нови братски загрљај између Александра Вучића и Хашима Тачија. Ако се већ грли са Тачијем у Бриселу чудно је да председник Владе Србије то не жели у Београду.

Бескрајно одушевљење Бриселом...


Најављени преговори који ће се одржати 21. априла у Бриселу између Београда и Приштине, код Срба на Косову и Метохији изазивају нову зебњу и стрепњу у недоумици шта ће Влада Александра Вучића предати самопроглашеној републици Косово. Да ли је то можда посебан телефонски број за сепаратистичку творевину у Приштини или је то гашење српског Универзитета који је измештен из Приштине у Косовску Митровицу. Можда је у питању и једно и друго, све зависи од тога колико Брисел притисне Александра Вучића.

После издајничког Бриселског споразума, гашења министарства унутрашњих послова, предаје српског правосуђа на Косову и Метохији, укадања цивилне заштите, постављања границе између централне Србије и њене јужне покрајине итд. мало тога је остало што Београд није предао сепаратистичкој власти у Приштини.

Приче о некој заједници српских општина којом директор Канцеларије за КиМ обмањује српску јавоност или како би Срби на Косову и Метохији рекли «заводи за Голеш планину» јесте нестварна фикција и неће се чак и ако се формира разликовати од било које друге невладине организације, а чији се степен утицаја на Косову и Метохији неће разликовати од рецимо удружења риболоваца. Заједница српких општина како стоји у Бриселском споразуму треба да буде у оквиру самопроглашене републике Косово а не у оквиру правног система државе Србије.

На преговорима у Бриселу се очекује срдачан сусрет и нови братски загрљај између Александра Вучића и Хашима Тачија. Ако се већ грли са Тачијем у Бриселу чудно је да председник Владе Србије то не жели у Београду имајући у виду да јавност у Приштини жели да једну од улица назове његовим именом због заслуга у стварању још једне албанске државе на Балкану.

Србе на Косову и Метохији збуњује зашто председник Србије већ једном не доврши писање своје платформе о Косову и Метохији. Да ли је председнику Србије стигла забрана да настави писање од стране његовог политичког сина председника Владе Србије Александра Вучића или је та забрана дошла од америчког амбасадора у Београду Мајкла Кирбија. Ко год да је то учинио остаје горак укус да ће Србија признати Косово и Метохију а председник Србије неће стићи да напише платформу.



Саопштење за јавност
Патриотског блока
Косова и Метохије

У Косовској Митровици
20.04.2015. године

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине