Вести:

субота, 7. март 2015.

Нико неће да брани крволока

субота, 7. март 2015. | КМ новине 0

Уз образложење да оптужени није човек, већ животиња и крволок, турски адвокат одбио је да брани уџахедине са Косова и Метохије и Македоније.

Ћендрим Рамадани са Косова и Метохије
Најпознатији македонски џихадиста Мухамед Зекири (18), из Охрида је с Беџамином Хјуом (19), из околине Скопља и Ћендримом Рамаданијем са Косова оптужен да је у марту прошле године у области Нигде напао патролу турске полиције, при чему су тројица полицајаца убијена, а осам људи је рањено.

Суђење Зекирију почело је у децембру прошле године, а сада је одложено зато што је адвокат, одређен по службеној дужности, одбио да брани терористу.

Исто су урадили и адвокати који је требало да бране Бењамина Хуа и Ћендрима Рамаданија. Иначе, Тужилаштво је на првом рочишту одржаном крајем прошле године тражило да они буду осуђени на доживотну робију.

- Да се брани неко, то је света дужност и посао. Ја сам имао пуно клијената, али ово до сада нисам видео. Ови оптужени нису људи, они су ниже и од животиња - изјавио је турски адвокат Наил Ђундуз.

Напад на патролу турске полиције тројица муџахедина су починила 20. марта 2014. на аутопуту близу града Улукишла, у области Нигде, где су турски жандарми контролисали саобраћај тражећи чланове терористичке ИСИЛ и Ал Каиде.

Место терористичког напада
Након злочина, терористи су се сакрили у стотинак километара удаљеном селу Еминлик, али их је турска полиција открила и ухапсила.

Код њих је нађена и већа количина оружја. Они ће одговарати и за учешће у бомбашком нападу у области Хатај, где су погинуле 53 особе, а стотинак било рањено.

Зекири је индоктриниран и заврбован у Албанији, одакле је отишао у Сирију, а борио се у редовима Јабха ал Нусра. Он је рођак са члановима породице Дука који су покушали да нападну војну базу на тлу Америке. 

 
Текст: Вести онлајн


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине