Вести:

субота, 7. март 2015.

Дедеић: Спречавање уласка ЦГ у НАТО је руска спољнополитичка победа

субота, 7. март 2015. | КМ новине 0

Извјесно блокирање пријема нових чланица у НАТО значајна је спољнополитичка побједа Русије и само у том контексту треба посматрати јучерашњи став француског предсједника Франсоа Оланда.




Заговорници уласка Црне Горе у сјеверноатлантски савез морају сагледати како је Запад колико јуче жртвовао Крим без кога Украјина никада више неће бити значајна држава. Политичко је право хунте у Кијеву да има антируске ставове, али данас скупо плаћа цијену неуважавања одлучности Москве да заштити државне границе од ,,опкољавања'' НАТО пакта.

Када режим у Подгорици схвати да је спољнополитичка концепација Црне Горе небитна великим силама и да је у времену када долази до коначног стратешког сукоба НАТО-а и Руске федерације значајно сачувати интересе и животе обичних људи, управо то ће бити гарант безбједности свих наших грађана. На исти начин на који је жртвовао своје прозападне савезнике у Украјини који су хрлили у НАТО и Европску унију, те су због евроунијатства изазвали и грађански рат, Брисел и Вашингтон ће жртвовати сваку марионету. То само политички слијепци неће или не желе да знају.


Појединачне економске везе чланица НАТО пакта или Европске уније са Русијом, важније су, рецимо Паризу, од учлањења Црне Горе која је скинула гаће пред Вашингтоном. Од срамног учешћа у НАТО операцијама у Авганистану, преко још срамнијег признања лажне државе Косово, до испоруке ,,старог оружја'' у Ирак под патронатом главне политичке адресе која нас завађа све у Црној Гори – амбасаде САД.

Зато је Српска листа захвална моћној православној Русији што је српском народу у Црној Гори обезбиједила прву побједу након референдума о независности 2006. године. Све оно што не може стрвина од парламентарне опозиције, може сила која је, након Бога, наш највећи савезник. Јер – нема Србина у Црној Гори који подржава улазак у НАТО и нема Србина, сем издајника, који не вјерује у Русију.

Зато, није довољно бити црногорски националиста са проамеричком оријентацијом, важно је схватити да су руски интереси у Црној Гори вјечни. Русија је заслужна за опстанак елемената државности Црне Горе кроз историју и црногорско окретање ка Москви у овом тренутку представљало би сагледавање геополитичке реалности и суочавање са чињеницом да је дупло већи број грађана који имају проруске ставове од оних који се залажу за НАТО интеграције.

Прецизније – као што Црна Гора брани своје интересе у Суторини, тако и Русија штити своје геополитичке потребе у малој држави којом су, између осталих, владали безусловни руски савезници: Петар Први и Петар Други Петровић Његош који су стравично проклињали сународнике нелојалне Русији. Ако другима није, Српској листи то јесте и завјет и аманет!

Добрило Дедеић, предсједник Српске листе
Подгорица, 4. март 2015.

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине