Вести:

недеља, 8. март 2015.

Ђуровић: Креће удар на СПЦ у Црној Гори!

недеља, 8. март 2015. | КМ новине 0

Српска листа најоштрије осуђује изјаве Михаила Бурића и Стева Вучинића којима се најављује покушај окупације острошког манастира од стране партијских војски.

#km-novine #kosovo #kosovska-mitrovica
Манастир Острог, једна од најпосећенијих православних светиња


Такође, за сваку је осуду најава Светозара Маровића да ће Демократска партија социјалиста реализацијом програмских норми кренути у насилно брисање српске одреднице из имена канонске православне цркве.

Српска листа тврди да уколико православна црква није српска, она у Црној Гори не може бити ни православна!

Такозвана ,,црногорска православна црква'' не жели манастир Острог због вјере, јер чланови те псеудорелигиозне организације нису православци, него дружина комуниста и екстремних националиста. Њих интересују паре које вјерници прилажу у острошкој светињи, поред ћивота Светога Василија, а не православна вјера.

Поставља се више оправданих питања. Пошто Стево Вучинић затире српски језик којим је говорио Херцеговац Свети Василије, по ком основу може тражити манастир Острог? Имајући у виду да Михаило Бурић ради све што може против српске нације којој припада острошки светац, одакле му право да Српској православној цркви отима највећу светињу на подручју данашње Црне Горе? С обзиром да Светозар Маровић зна да је црква одвојена од државе, зашто крши европска правила на која се, кроз разна поглавља, позива?

Кад већ не признају све валидне одреднице које један народ чине народом, зашто кидишу, као некад окупатори, на својину српског народа?

Томислав Ђуровић
Уосталом, ми Бјелопавлићи смо присаједињени Црној Гори 1796. године без икаквог материјалног доказа око форме којом је то урађено. Манастир Острог је формиран 135 година прије присаједињења Бјелопавлића Црној Гори и он није црногорски манастир.

Зато су чланови Српске листе више него заинтересовани за одбрану Острога која ће очигледно бити потребна.

Позивамо и остале српске странке и организације да нам се придруже, иако нам је симптоматично њихово ћутање поводом позива да се брани спомен плоча српским војницима који су 1918. године ослободили Будву. Српској листи ће питања идентитета, нације и цркве увијек бити важнија од борбе против корупције и неусклађених детаља из преговарачких поглавља са Европском унијом која за неколико година неће ни постојати. 



Томислав Ђуровић,
координатор Српске листе за Бјелопавлиће

Недјеља, 8. март 2015

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине