Вести:

уторак, 3. фебруар 2015.

Трепча донирала баснословну суму новца фонду Драгице Николић?

уторак, 3. фебруар 2015. | КМ новине 0

Покрајински Одбор ДСС-а за КиМ издо је саопштење у коме наводи везе управе Трепче са српким властима и лажним такозваним "независним Косовом" као и упалту у фонд супруге председника Србије.



Саопштење за јавност:

У времену док јавност Србије расправља о судбини Металуршког комбината Трепча, постоји оправдана сумња да је руководство овог некадашњег гиганта донирало баснословну суму новца у фонд Драгице Николић. Чуди ово необично спонзорство умајући у виду да је више од 3.000 радника Трепче на буџету Владе Србије уз минималац од 11.000 динара.

Главни разлог ове необичне издашности Трепче лежи у чињеници да ова донација треба да сачува функцију генералном директору Трепче Јовану Димкићу. Човек је иначе од 1999. године до данас био члан Социјалистиче партије Србије, па онда Демократске странке Србије, симпатизер Демократске алтернативе, поклоник Демократске странке, до спонзора фонда «Драгице Николић». Свог шефа кабинета Љубомира Марића лансирао је за министра
локалне самоуправе у влади Косова па бизарно делује када се на протесту радника Трепче генерални директор захваљује министру односно свом шефу кабинета који наводно брани Трепчу.

Покрајински одбор Демократске странке Србије захтева од Родољуба Шабића, повереника за информације од јавног значаја, да објави листу донатора фонда Драгице
Николић да би јавност у Србији стекла прави увид одакле је све новац пристизао у овај фонд и о каквим и којим сумама се ради.

Ваља подсетити да од 1999. године све финансијске контроле и инспекције из Србије су заобилазиле Трепчу, иако је било
бројних прозивки на рачун финансијских махинација и малверзација. Од 2008. године Трепча се налази у правном, политичком и економском систему самопроглашене државе Косово према којој измирује све порезе и финансијске обавезе.

Ова чињеница у многоме компромитује борбу Србије да сачува Трепчу. На овај начин не може се одбранити ни баба Дикина ливада – пропланак у северном делу Косовске
Митровице а камоли индустријски гигант као што је Трепча.



Саопштење је издато у Косовској Митровици а потписао га је др Ненад Којић, Председник покрајинског одбора Демократске странке Србије.



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине