Вести:

понедељак, 2. фебруар 2015.

Магазин Таблоид опет забрањен

понедељак, 2. фебруар 2015. | КМ новине 1

Прво незаконито забрањено штампање магазина а онда су и дистрибутери добили забрану продаје "Таблоида" који се сада штампа у Подгорици, по много вишој цени.


Редакција Магазина Таблоид приморана је да саопшти да су дистрибутерске куће ФУТУРА ПЛУС и ШТАМПА, у власништву нарко дилера Дарка Шарића и Дарка Бајчетића, одбили да продају и најновији број Магазина Таблоид, од 29. јануара, мада су обавезни да то чине по пресуди Привредног суда у Београду, коју је потврдио и Привредни апелациони суд у Београду.

Само неколико киосака добило је по један примерак нашег магазина.

Како нам је саопштено у ФУТУРИ ПЛУС, на њих је притисак извршио Никола Петровић, кум премијера Вучића, незаконити директор ЈП Електромрежа Србије и потпредседник Привредне коморе Србије, чије активности смо описали и у овом броју, који је укључен у рекетирање бизнисмена, пљачкање фондова, који руководи са БИА и добрим делом српске полиције и правосуђа.

По његовом налогу, све штампарије у Србији одбиле су да штампају наш магазин, и приморале нас да се штампамо у Подгорици, што је увећало трошкове издавања магазина, а потом је уценама, у име премијера Вучића, приморао дистрибутере да нас не продају, и на тај начин нам причинио огромну материјалну штету.

План господина Петровића је да нас на крају лиши и живота.

Редакција је предузела мере самозаштите, улази у одсудну битку за спас слободе медија.

У тексту који ћемо накнадно ставити на наш wеб сајт, објавићемо доказе о Петровићевој активности према нашем магазину, улози Дарка Шарића и Станка Суботића у саботирању продаје магазина Таблоид, као и стенограм разговора руководства Футуре Плус и договор око уништења нашег листа, и обећања да ће платити штету.

Редакција се налази у стању пуне борбене готовости. Молимо грађане, колеге, политичке странке и невладине организације да нас подрже.

Редакција Магазина Таблоид


. . . . . . . . .

Редакција КМ новина у потпуности подржава уредништво "Таблоида" и упозорава не само на потребу да такав часопис постоји већ и на законе који су прописани. Не можемо да тврдимо да су закони важећи услед овако безобзирног кршења и непоштовања али они су свакако правоснажни. То, дакле, значи да ће без обзира на све доћи тренутак када ће они који их крше одговарати за то и "уживати" последице таквог понашања.

Уколико властодршци нису у стању да законе поштују, да земљу воде и бране у складу са прописаним Уставом и законским регулативама, увек могу да ураде једну часну ствар - да се повуку са власти. Оваквим опхођењем према онима који те законе поштују, у овом случају магазин Таблоид, сигурно је само то да њима наносе краткотрајну а себе у будућности доводе у готово безизлазно стање.

Ионако стално говоре како све што раде утиче на нашу будућност. Ако до сада нису онда је заиста време да токрајње озбиљно схвате.

Редакција "КМ Новина"  

. . . . . . . . .

1 коментар:

  1. Пуна подршка магазину Таблоид чији сам редован читалац!!!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине