Вести:

четвртак, 19. фебруар 2015.

Ангела Меркел ака Доротеа Каснер - шифровано име ''Анита''

четвртак, 19. фебруар 2015. | КМ новине 0


„Штирлиц никада није пожуривао ствари.. Суздржаност , сматрао је он, је друга страна пренагљености. Све је одређено пропорцијама:. Уметност, интелигенција, љубав, политика„


Шта ми знамо о тако контроверзној природи Ангеле Меркел? Немачки политичар, државни функционер, канцелар СР Немачке, у страху да се супротстави вољи САД-а … Удата, без деце … Можда је то то?

Међутим, иза тако штурих информација крију се неке занимљиве чињенице. Оне су као слагалица, слажу се у једну заједничку слику, отварајући очи пред много чим што се дешава управо сада.

На пример, презиме Меркел је наследила од свог првог мужа – Улриха Меркела – мистериозног нуклеарног физичара. Заједно са њим, студирала је на Универзитету у Лајпцигу (1973 – 1978). Након брака који је трајао мање од три године, бавила се проучавањем квантне физике на Берлинској академији наука (ДДР).

Референца:

Квантна физика – Секција за теоријску физику, која проучава квантно-механички системе и квантне теорије поља и законе њиховог кретања.. Основни закони квантне физике се проучавају у оквиру квантне механике и квантне теорије поља и примењују се у другим областима физике. Квантна физика обухвата неколико грана физике у којима основну улогу играју појаве квантне механике и квантне теорије поља, који се користе у нуклеарној физици.


Крај 60-их и 70-их година прошлог века – је био период силовитог увећања степена милитаризације две светске силе: СССР-а и САД. Врхунац такозваног „Хладног рата“, трке у наоружавању и нуклеарног паритета. Активно обавља рад у области нуклеарне физике, како у Совјетском Савезу, тако и у Америци. Изградња моћних реактора.

У Берлину, Ангела, девојачки Казнеровскаја, поред учења, није се шале ради заносила агитацијом за Комунистичку партију ДДР-а, укључујући то да је врбовала студенте у омладинску комунистичку организацију (FDJ).

Ангела Казнеровскаја Меркел је радила на Берлинској академији Централног института за физику и хемију (ZIPC),, где је била у прилици да има контакте и комуникацију са водећим стручњацима из истраживачких институција Немачке, Француске, Норвешке и других западних земаља. Чињеница је да је на Академије радило око 650 људи, од којих су приближно 350 били научници.

Како потврђују различите особе које су учествовале у безбедоносним службама, Меркелова је, док је радила на Академији (1978-1989), била заврбована од стране Министарства државне безбедности ДДР -а, Штазија, у својству шпијуна. Сумња се да је Меркелова могла да прати своје колеге. На пример, сина немачког дисидента Улриха Хавемана.

На академији, 1984., Ангела се упознала са ожењеним хемичарем Јоакимом Сауером. Са њим је Меркелова ступила у канцеларијску аферу. Касније је љубавник одбацио своју породицу и, након скоро 15 година, оженио се гвозденом лејди.

Кћерка шпијуна може бити само шпијунка.

Има већ око годину и по дана како се код Пољака распирује понос – немачка канцеларка Меркел, Каснеровскаја, кћерка лутеранског пастора и наставнице енглеског има пољске корене (по оцу). 2013. године, државна Архива Познања (Пољска) је скинула ознаку тајности са докумената, који детаљно описују рођачке везе немачке канцеларке са Пољацима.

За оца Ангеле Меркел – Хорста Казнеровског такође се сумња да је био повезан са Штазијем, као и његова позната кћер - политичарка 1954., годину дана после догађаја од јуна 1953. (када је дошло до штрајка немачких радника против власти Демократске Републике Немачке), Хорст Казнеровскиј је прешао из Западне у Источну Немачку. Тамо је предводио „Валдхоф“ – центар за обуку пастора и проповедника. Године 1971., центар Казнеровског је званично добио државни статус као „црква у социјализму“ – као догађај без преседана у целом совјетском блоку…


P.S.

Не тако давно у штампи, као случајно, процурила је информација о томе да је , поред бављења квантном физиком, млада Меркелова изучавала руски језик у Доњецку.

Цитат:

„Госпођа Меркел је подсетила како је у време ДДР-а, била на језичкој пракси у Доњецку, и да се тамо чак спуштала у рудник. Како тамо жарко пече Сунце, како је тешко тамо бити без воде. Она је пажљиво гледала слике разрушеног Доњецка. Срушене куће и срушене школе су је потресле»

http://www.ng.ru/cis/2014-08-25/1_kiev.html

Интересантне информације за разматрање: данашњи канцелар Немачке је јучерашњи нуклеарни физичар из Источне Немачке, говори руски језик (!).

Па чега се плаше Меркелова? .. Зашто је она сва скрушена пред Сједињеним Државама? Можда зато јер Американци знају нешто о њеној биографији што обични Немци не знају…


Извор: Србија данас.нет

 Припремиле: КМ Новине

Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.