Вести:

уторак, 10. фебруар 2015.

Одржана трећа редовна скупштина организације ''Срби на окуп''

уторак, 10. фебруар 2015. | КМ новине 0

На тој скупштини донети су следећи закљуци:


На трећој редовној годишњој Скупштини СНО „Срби на окуп!“, одржаној 7. фебруара 2015. године у Љуљацима, након свестране и исцрпне расправе о тренутној ситуацији и положају српског народа како у држави Србији тако и у осталим српским земљама, донети су следећи
ЗАКЉУЧЦИ

  1. Препоручујемо свој страдалној Србадији, ма где била, ма како била угрожена, да се имена Српског и вере светосавске не одричемо, ни по коју цену, чак ни по цену живота. Веру, националност, историју, језик, писмо, и културу чувајмо и бранимо на све нама доступне начине, па ако је могуће, и више од тога.

  1. Најоштрије осуђујемо све дубље тоњење у јерес синкретистичког екуменизма и тиме у зло неоунијатства свештеноначалија Српске православне цркве, на челу са патријархом Иринејем и њему једномислећим епископима и свештенством. Екуменистичка усмереност патријарха Иринеја и оданих му епископа и свештеника води само у једном смеру – ка омраженој нам Унији са Ватиканом, коју унапред осуђујемо и одбацујемо.

  1. Такође, јасно и недвосмислено одбацујемо исто тако омражену Европску унију и згражавамо се над сваком политиком која као главни домет и циљ има увлачење Србије у исту. С тим у вези изражавамо своје апсолутно неповерење свим, па и садашњем режиму у Београду који као свој главни посао и усмерење види улазак Србије у Европску унију.

  1. Одбацивање пута ка Европској унији заступамо из многих разлога, а највећи међу њима јесте признање независности лажне Косовске републике, као услов Републици Србији на њеном беспутном европском путу. У име наше Организације тај услов унапред одбацујемо као апсолутно неприхватљив, на шта позивамо сав Српски народ, и најоштрије осуђујемо све евенуталне политичко-правне махинације које би садашњи и било који будући режим у Београду извео у циљу избацивања Косова и Метохије из Устава Републике Србије, путем референдума и било чега сличног.

  1. Одлучно одбацујући усмерење Србије ка Европској унији, такође одбацујемо сваку безживоту и безбојну идеју неутралности наше земље. Тога ради позивамо све Србе и све патриотске субјекте у нашој земљи да снажно подржимо идеју блиских односа Републике Србије са Руском федерацијом у сваком смислу.
  2. У контексту наведенога, овом приликом упућујемо подршку и братском Руском народу у Новорусији, који, као раније Срби, преживљава исту ону ратну агонију и страдања подметнута од стране Запада, те подржавамо и њихове тежње уједињења са Руском федерацијом, сматрајући их у историјском, политичком и сваком другом смислу у потпуности неопходним, природним и оправданим.

  1. Потребно је да путем нашег јавног делања и медијског наступања, у мери наших могућности, као један од главних циљева у практичном смислу буде буђење нашег народа из летаргије потрошачког менталитета и пренаглашеног индивидуализма и да, као главно средство овакве борбе на личном плану у моралном и етичком смислу, пре свега имамо православно благочешће и побожност, која нас управо кроз подвижништво учи одрицању од себе самих и жртвовању за друге.

  1. Наглашавамо такође неопходност већег ангажовања свих нас, чланова Срба на окуп! у свим инстанцама наше организације, што подразумева редовно учествовање на састанцима Већа и Месних одбора и крајње озбиљно деловање и схватање проблема које на њима решавамо и обавеза које свако од нас у оквиру рада тих тела наше Организације има или добије, почев од редовног плаћања чланарине, до свеукупног већег ангажовања свих нас у организацији.

  1. Исто таконаглашавамо потребу одржавања одговарајућих манифестација приликом свих историјских догађаја у нашој историји, поготово одржавати сећања на ранија и скорашња страдања нашег народа од комунистичког безбожног режима, од НАТО злотвора и шиптарских терориста и од Западних завојевача у нашој историрји. Погроми и прогони нашег народа не смеју бити заборављени је су то свенародне лекције из историје које нас уче како се према актерима тих наших страдања треба односити у садашњости и будућности.
Велике идеје остварују се малим корацима. Нека то буде мото који ћемо уграђивати у нашу свест, те којом ћемо побуђивати и нашу савест, јер мали кораци сваког од нас чланова кад се саборнизују и уједине у оквиру Срба на окуп!, постају велики корак читаве наше Организације и нашег народа.
Надајући се у Божју помоћ и благоразумност свих нас, да ћемо ове закључке правилно и озбиљно схватити, прихватити и применити, са вером у Бога и са верношћу светосавском путу и немањићким, српским државотворним идеалима, треба да останемо и даље на бранику наше земље и народа и смело ходимо путем борбе која је нашој генерацији Божјим промислом пала у удео.

Како радили, тако нам Бог помогао!



Извор: 
СНО „СРБИ НА ОКУП“

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине