Вести:

субота, 7. фебруар 2015.

Зашто Шиптари одлазе са КиМ? - скуп цех због неправде над Србима

субота, 7. фебруар 2015. | КМ новине 0

НЕДОСТАТАК РАДНИХ МЕСТА, НОВА ТАКТИКА ИЛИ, ИПАК, БОЖИЈА ПРАВДА…








Ових дана па и недеља сведоци смо масовног исељавања Албанаца са простора Косова и Метохије и њиховог одласка у западноевропске земље. Сваког од нас занима шта је стварни разлог појаве која представља изненађење чак и за добре познаваоце прилика на КиМ. Оно што није непознаница јесте свакако тежак живот ове – најмлађе популације у Европи. Толико тежак да нису у стању да се прехране и себи обезбеде три нормална оброка дневно.

Колапс привреде, којом су управљали Срби пре НАТО агресије, резултовао је губитком великог броја радних места. Самитм тим, губитак редовних новчаних примања Албанце је довео у ситуацију да раде најпрљавије послове са оне стране закона не би ли дошли до било каквог новца. Таквим се људима манипулисало пре свега зарад остварења интереса разних политичких странака.

Други значајнији извори приходa биле су међународне организације које су углавном запошљавале Албанце који би знали неки од страних језика, пре свих енглески језик. Са повлачењем администрације сви ти људи остају без посла и налазе се на улици.

Стање у здравству и просвети им је такво да их лече и уче људи са купљеним дипломама и изузетно ниским нивоом знања.

Мито и корупција разарају им законодавни и правосудни систем који покушавају да успоставе. Парама се код њих купује све. Као последица тога расте неповерење у те и такве институције јер нису кадре да заштите интересе грађана.

Други врло значајан фактор због којег Албанци напустају КиМ и одлазе јесте најава сукоба који могу да уследе на пролеће на територији БЈРМ коју су они означили као своју интересну сферу. Добар део западне Македоније већ држе под својом незваничном контролом где обављају неопходне радње и припреме за озваничење отцепљења и присаједињење ”Косову” а касније ”Великој Албанији”. Нико од косметских Албанаца, незадовољан учинком његове ”државе Косово” није више спреман на нове жртве, а зна се да би нову мобилизацију тешко могао да избегне јер су у том погледу код њих правила јако строга и плаћају се прескупо.

Звонко Михајловић
Још један битан фактор је радијација након НАТО агресије. Овај проблем је нарочито изражен у метохијском делу територије где је и била највећа концетрација бачених бомби. Последице јесу катастрофалне, међутим, Албанци не одлазе само из метохијског дела већ са целе територије Косова и Метохије тако да је овај разлог мало вероватан.

Осим у тешкој материјалној ситуацији, можда разлоге треба потражити и у томе да су на КиМ од руку усијаних глава страдале бројне средњовековне српске светиње. У наступу свеопштег лудила након 1999. године палили су и рушили све што је српско. Ништа им није било свето. Притом су заборавили да ништа није вечно па неће вечно трајати ни њихово дивљање. Чини се да је дошло време за наплату, а скуп је цех за неправду учињену српском народу!


Пише: Звонко Михајловић / радикал.инфо


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине