Вести:

уторак, 3. фебруар 2015.

Љубиша Диковић - сенка од генерала

уторак, 3. фебруар 2015. | КМ новине 0

Љубиша Диковић, годиште 1960,  начелник је Генералштаба Војске Србије. Унапредили су га у чин генерал-потпуковника. Ожењен је, отац је двоје деце.
Смеран је, и изнад свега, послушан. Војници за њега кажу - мож' га ј***ти, ништа ти неће рећи!

Србија је имала славне војсковође. Војводе Путника, Мишића, Бојовића, Степу Степановића... У последњем рату, агресијом, НАТО алијансе на Србију, нема никакве сумње, истакли су се генерали Радомир Лазаревић, Небојша Павковић и наша армија је оцењена као веома способна, а тактика њених генерала се још изучава, како је једна мала војска одолела НАТО алијанси.


Онда је дошла  - ''слобода''. ДОС-ова власт.

Познаје ли ико генерала Диковића? Смерног, понизног генерала војске која је сведена на ловачко друштво? Има ли овај скот у генералској униформи макар осећај стида пред својом децом. Да командује гладном, голом, босом и ненаоружаном војском.


"Каубој" Фото-монтажа - Зокстер нешто.
У чин генерал-пуковника унапредио га је министар одбране Драган Шутановац. И поставио га за заменика Милоју Милетићу, човек који је дошао из Врање. Климоглавцу Милетићу је једном дозлогрдило, па се испрсио и отерао Шутановца тамо где треба. Сменили су га. Довели су "генерала Дику" који не пушта гласа од себе.

Данас је министарство окупирала дружина Александра Вучића. Ни министар није служио војску (у то време хомосексулаце у Југославији нису примали у воју службу). Са њим, министарством руководе фотографи, агенти страних служби, и преостала банда Драгана Шутановца.


Генерал Диковић је смеран, два пута је понудио оставку, али су му запретили прстом да може да оде само онда кад му педери кажу.

У рату сваки генерал чува последњи метак за себе.

Коме служи Љубиша Диковић? Излази ли на улицу, међу официре, војнике...? Даје ли овај човек гласа од себе?

Да ли је могуће да се генералштаб српске војске не оглашава, да не предлаже стратегију националне одбране, да не упозорава на смртно стање српских оружаних снага. Свака Вучићева шуша има већу плату од генерала Диковића!

Шта се то, онда, десило са српским генералима, од којих је већина школована за време бивше  ЈНА, која је имала јаке критеријуме у одабиру војног кадра. Како су преко ноћи српски генерали постали фукаре? Да ли им, икада, падне на памет да поднесу колективно оставку, и понуде да олош, попут Вучића и његове камариле, уместо њих настави да командује малобројним војним јединицама? Да се барем науживају, посматрајући толики број младих мушкараца на једном месту. На жалост, пријатељ ми каже да су генерали из Генералштаба постали обичне крпе. Генерали - сенке. Може ли Србија, са овим фукарама, сачувати територијални интегритет?



Извор: Таблоид, Б.М.

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине