Вести:

понедељак, 23. фебруар 2015.

Тужитељка Бамије најављује тужбу против шефа Еулекса

понедељак, 23. фебруар 2015. | КМ новине 0

Суспендована тужитељка Еулекс из Велике Британије Марија Бамије најавила је да ће тужити за клевету шефа те међународне мисије на Косову и Метохији Габријела Меучија, јављају шиптарски медији.



Меучи је раније оптужбе за корупцију у Еулексу, које је Бамије изнела на рачун колега које раде или су радили у мисији, оценио као расистичке, подсећају медији.

Шиптарска ТВ Клан из Приштине преноси да је Бамије ту Меучијеву изјаву оценила као клевету.


"Меучијеве изјаве представљају клевету и размишљам да покренем судску процедуру", казала је Бамије а преноси ТВ Клан.

Бивша тужитељка Еулекса је прошле године, пре него што је суспендована, оптужила своје колеге да су узимали мито у појединим случајевима у замену за окончање истрага.

Бамије је крајем јануара говорила о корупцији у Еулексу пред Одбором за спољну политику у Европском парламенту и, поред ранијих оптужби, изнела и да су високи званичници Еулекса проневерили бројне фондове намењене борби против криминала и корупције.

Корупционашка афера у Еулексу избила је пре неколико месеци због сумњи да је бивши председник савета, судија Еулекса Франческо Флори узео мито да би окончао крупне слуцајеве криминала и корупције у редовима Шиптара на Косову и Метохији. Сумња се да су у те случајеве били укључени и главна тужитељка Еулекса Јарослава Новотна и заменик шефа тужилаштва Џонатан Рател.

Танјуг

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине