Вести:

понедељак, 9. фебруар 2015.

Масакр над Србима, кршење Устава РС, помоћ терористима УЋК за ЕУ и српску власт - успешни

понедељак, 9. фебруар 2015. | КМ новине 0

У Бриселу је нешто после осам почео тројни део дијалога Београд-Приштина и тренутно све три стране настоје да сведу шта је до сада урађено и шта су кључне теме на које треба да се усредсреде данас и убудуће, изјавио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић.



Премијер Србије Александар Вучић имао је вечерас у Бриселу билатерални састанак са високом представницом ЕУ за спољну политику Федериком Могерини у склопу дијалога Београда и Приштине.

Могеринијева се претходно одвојено састала са такозваним "премијером" Шиптара са КиМ, Исом Мустафом.

Очекује се да ће након билатералних састанака почети и заједнички сусрет.

Могерини је најавила наставак дијалога "о нормализацији односа Београда и Приштине" и сусрет премијера Србије Александра Вучића са председником илегалне сепаратистичке "владе" Исом Мустафом. "Надам се да ће вечерашњи састанак бити закључен (по непријатеље Србије) позитивном оценом", рекла је Могерини која је истакла да ће први састанак Вучића и Мустафе бити веома важан, додајући у обраћању новинарима да је "ЕУ успешно посредовала" у дијалогу Београда и Приштине претходних година.


Бестидност се огледа у томе што такозвана "правна творевина" Европска унија кршење и непоштовање уставног поретка Србије, коју је бомбардовала зарад отимања Косова и Метохије и помоћи шиптарским терористима, уз подстицање на невиђена зверства над Србима, то данас назива - успешним деловањем.

Она је изразила уверење да ће и уз њено посредовање дијалог и убудуће бити - успешан.

Портпаролка Могеринијеве Маја Коцијанчич изјавила је уочи вечерашње рунде дијалога "о нормализацији односа" Београда и Приштине да ЕУ пре свега очекује напредак у примени Бриселског споразума. "За нас је најважније да се споразум примени", рекла је Коцијнчич новинарима у Бриселу, подсећајући да ће ово бити први сусрет председника владе Србије Александра Вучића са шиптарским такозваним "премијером" непризнатог "Косова", Исом Мустафом.

Вучић се раније данас састао и са Јоханесом Ханом, европским комесаром за суседску политику и проширење. Да ли је том приликом примио нове инструкције или пак нека друга "мотивациона средства" за сада не знамо.


Танјуг, КМ Новине


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине