Вести:

петак, 20. фебруар 2015.

Преко 2.500 душа вапи за правдом - власт ћути

петак, 20. фебруар 2015. | КМ новине 0

Удружење киднапованих и убијених на Косову и Метохији критиковало је државнике Србије и медије због ћутања о српским жртвама, подсјећајући да ни послије 17 година није разријешен ниједан злочин над Србима на Косову и Метохији.



У отвореном писму свим државницима Србије од 1998. године па до данас и српским медијима, ово удружење напомиње да "за правдом вапи 2.500 српских душа".

Удружење подсјећа да су породице жртава Хрвата, муслимана и Албанаца имале огромну медијску подршку у Србији и да се даноноћно извјештавало о Сребреници, Вуковару, "опсади Сарајева", Маркалама, Рачку, Батајници, Перућцу, Петровом Селу...

Породице српских жртава питају "шта и ко је зауставио исцрпно и континуирано извјештавање о масовној гробници у Жиливодама, гђе су спаљене кости убијених Срба да се не би дошло до истине и правде и злочинаца?"

Ово удружење константује да нису биле интересантне масовне гробнице са српским жртвама на Драгодану 1, 2 и 3 у Приштини, Радоњичком језеру, Ликовцу, Лапушнику, Волујку, Клечки, Сувој реци, Пискотама.

Удружење истиче да ће се њихове породице до посљедњег даха борити за истину и правду за своје српске жртве.

"Наша порука државницима и медијима који нису хтели из било ког разлога да стану иза српске трагедије и жртава гласи: Нека су вам на савести и души", стоји у саопштењу овог удружења.

Удружење поставља питање "да ли је је праведно да само српски генерали буду у Хагу, зашто се ћути о словеначким, хрватским, муслиманским и албанским "шкорпионима", који "постадоше премијери и министри".

"Да ли је праведно да преко костију убијених Срба неко гради своје каријере и увећава своје тираже?", питају из овог удружења.



РТВБН

 Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине