Вести:

субота, 31. јануар 2015.

Украјински студенти поручили руским да не верују својим медијима (видео)

субота, 31. јануар 2015. | КМ новине 1

Студенти из Кијева су послали видео поруку својим колегама у Москви, уз апел да провере све што чују, односно сумњају у све што виде.

Студенти са неколико универзитета у Кијеву су заједно радили на изради видео снимка, који охрабрује студенте из Москве да не верују државним медијима када говоре о стању у Украјини.

Јевхениј Мелник, студент из Кијева, један од идејних твораца овог снимка, рекао је да су људи у Украјини уморни од начина на који их руски медији представљају.

Руски медији су претходно оптужили украјинског војника да је распео на крст трогодишње дете и да су проевропски протестанти у Кијеву неонацисти.

- У нашој земљи је рат. Ваши војници и наши војници умиру у нашој земљи, цивили умиру. Стојимо на различитим странама барикада, а између нас су километри неразумевања, између нас су приче о нацистима и украјинским националистима - наводи се у поруци.

Мелник каже да видео покушава да исправи неразумевања која додатно покопавају те две државе и претварају их у непријатеље.

- Они су обични студенти који покушавају да ставе тачку на овај рат информацијама. Управо је тај рат информација оно што ствара овакву ситуацију у региону Донбаса - изјавио је Мелник.



Мелник каже да четвороминутна порука није владин пројекат и да су студенти били ти који су је потпуно осмислили.


Припремиле: КМ Новине

1 коментар:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине