Вести:

субота, 6. децембар 2014.

Саопштење за јавност поводом привођења Весне Веизовић

субота, 6. децембар 2014. | КМ новине 0

Упад полиције у дом новинарке и публицисткиње Весне Веизовић и њено хапшење због јавног изношења мишљења против позитивне дискриминације рома представља терористички чин тоталитарног режима, увођење забране слободе мишљења и увођење цензуре на јавној сцени.
...
Подсећамо да је деликт мишљења избрисан из Кривичног закона РС и да слободно изношење мишљења представља природно, уставно и законско право сваког човека у Србији.

Зато хапшење новинарке и публицисткиње Весне Веизовић мора наићи на осуду сваког слободног човека, посебно новинара, јер ако пређемо преко овог злочина против слободе мишљења, престаћемо да постојимо као људи, страховаћемо и због сопствених мисли, а не речи.

Еколошки покрет Новог Сада пружа пуну подршку Весни Веизовић и позива режим да се коначно дозове памети, јер се управо оваквим поступцима регрутују напасници на старе и немоћне. Трагични пример такве оцене је напад малолетних рома на дечјег књижевника Рашу Попова. Колико су напасници само кривичних пријава имали пре напада на Рашу Попова на које је режим по налогу Брисела ћутао. Куда такво ћутање води!? Куда води хапшење новинара који се усуде да о томе изнесу своје мишљење!?

У Србију се уводи тоталитаризам као модел живљења. На намa свима је одлука да ли на то пристајемо. За почетак, позивамо новинаре на генерални штрајк, да у понедељак, 8. децембра не изађу нити једне новине, да се не чује нити једна радио станица, да се не види програм нити једне ТВ станице. Да на предложени начин искажу професионалну солидарност према својој колегиници, да јој пруже сву могућу подршку пред јавношћу и пред тоталитарним режимом у Србији. Не будемо ли сада пружили отпор издајницима на власти, сутра не треба да се чудимо ако полиција закуца и на наша врата.

Весни Веизовић поручујемо, буди јака, покажи да у твом крхком телу има срца за тројицу мушкараца. Свака борба носи своје жртве. Част да постанеш прва жртва у борби за право на своје мишљење припала је теби, буди поносна на то, као што се и ми поносимо тобом.

Издржи Весна, цео слободан свет је са тобом!

Никола Алексић, с.р.




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине