https://1.bp.blogspot.com/-mlNCiaaJGtw/YBljytHAOqI/AAAAAAAAEK8/HNNDuRfgNkoowVRPiBJBwUFeeUTO8ExZACLcBGAsYHQ/s468/%25D0%25B2%25D0%25B8%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25BE-%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0.gif
Вести:

петак, 05. децембар 2014.

Проф. др С. Живановић: Реаговање на изјаву римокатоличког свештеника Стјепана Разума

петак, 05. децембар 2014. | КМ новине 0


Међународна комисија за истину о Јасеновцу (у којој нема представника са територије бивше Југославије) је приморана да реагује на још једну провокацију хрватских римокатолика и Загребачке надбискупије. Саопштење опремио и преноси сајт "Борба за веру".
...
Друштво за "истраживање троструког логора Јасеновац" на чијем челу се налази руководилац Архива Загребачке Надбискупије, римокатолички свештеник Др.Стјепан Разум јавно негира да су у Јасеновачком систему хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома убијани Срби, Јевреји и Роми и тврди да су јасеновачке жртве били искључиво комунисти и политички противници усташке Независне државе Хрватске. Тврди се да је Јасеновац био само неки радни логор за противнике НДХ, као и да у Јасеновцу нико није убијен зато што је био Србин или православац. У гласилу римокатоличке "цркве", у листу "Глас концила" објављен је фељтон у 22 наставка под насловом "Занемарене чињенице о Јасеновачком логору" у коме се потпуно негира истребљење православних Срба, Јевреја и Рома у Хрватској и у Јасеновачком систему логора.

Међународна комисија за истину о Јасеновцу је утврдила да је у јасеновачком систему хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома убијено, после грозног мучења преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреја и 80 000 Рома, међу којима је било 110 000 деце испод 14 година старости.

Нерођена деца извађена из утроба трудних жена, или пак мала деца и одојчад никако нису могла бити ни комунисти ни политички противници државе Хрватске. Зна се да су Хрвати доводили целокупно становништво разних места директно до ивице рака, где су их убијали, најчешће маљевима, или клали и бацали у раку заједно са свим стварима које су носили са собом. Тако су приликом ископавања нађене цуцле, кантице за млеко, чешљеви, огледалца итд, измешани са костима жртава.


 Међународна комисија за истину о Јасеновцу мора да подсети Др.Стјепана Разума да је, према изјави званичника САД, преко 1400 римокатоличких свештеника у Независној Држави Хрватској лично клало, убијало, мучило и силовало девојчице, девојке и жене Срба, Јевреја и Рома. Они су се хвалили у својим дневницима и у писмима хрватским министрима злочинима које су починили, наводећи својеручно где, када и како су убијали, силовали чинили друге настраности и зверства. Прилико доношења злогласних расистичких закона у хрватском сабору, по којима је свако могао да убије, опљачка, силује итд. било ког Србина, Јеврејина или Рома и да за то не одговара присутни чланови сабора, римокатолички бискупи и ратни злочинац, а сада "блажени" Римокатоличке "цркве" надбискуп Алојзије Степинац нису дигли свој глас против тог закона, већ су гласали за њега. 


Не сме се заборавити ни да су римокатоличке часне сестре, нарочито из реда "Милосница Криста краља" биле изузетно свирепе према заточеној малој српској, јеврејској и ромској деци, коју су изгладњавали, мучили глађу и жеђу и убијали на веома свиреп начин. Још увек постоје поједине жртве бездушноих зверстава часних сестара, које су некако успеле да преживе


Римокатоличку "цркву" у Хрвата треба оптужити за сва почињена зверства против, Срба, Јевреја и Рома у Независној држави Хрватској и не сме се кривица бацити само на цео хрватски народ који је био заведен и изманипулисан од стране римокатоличких свештеника и њихових бискупа. Зна се да је Римокатиличка "црква" увек тежила да изједначи појам Хрват са појмом католик. 

Могло би се навести много чињеница, много докумената и много сведочења жртава о злочиначкој улози и злочиначком раду римокатоличког клера у Хрватској, али и ово што смо навели сасвим је довољно да покаже зашто се Римокатоличка "црква" и „Глас концила" тако труде да покажу да Јасеновачки систем хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома никада није ни постојао

 
Професор Др. Србољуб Живановић,
Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу,
Лондон, Велика БританијаПрипремиле: КМ Новине

Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.