Вести:

субота, 1. новембар 2014.

Вук Драшковић запенио у издаји: Косово је већ сада држава

субота, 1. новембар 2014. | КМ новине 0

Бриселски дијалог је у опасности, јер се у Београду опет размахала стара патриотска реторика, старо повлачење црвених линија и ударање главом у зид.
...
Ово каже председник СПО Вук Драшковић, политичар који је највише издао своје идеале а постоје индиције и да је умешан у убиство српске деце приликом терористичког напада на кафић "Панда" у Пећи 1998. године.

Он је позвао најкопромитованијег политичара у Србији данас, Александра Вучића који по њему “може и мора да спречи крах бриселског дијалога”.

Лидер Српског покрета обнове, "странке од три члана", Вук Драшковић изјавио је гостујући у емисији Око на РТС-у да није оптимиста да ће данас у Бриселу доћи до договора између Београда и Приштине.

“Очигледно је да је бриселски дијалог у опасности, на пола корака од споразума, у Београду се опет размахала стара патриотска реторика, старо повлачење црвених линија и ударање главом у зид, што може да изазове опасне последице по Србију и по Србе на Косову”, рекао је Драшковић.

“Све оно што је изван реалности, што говори да не смемо попустити ни мало, ни у чему, све оно што позива народ да брани нешто што је изгубљено и оверено капитулацијом, све оно што позива на сукоб са Европом и Западом – то је та реторика”, сматра Драшковић. 

Председник СПО-а наглашава да, уколико овај дијалог пропадне, новог неће бити, а за прекид дијалога биће оптужена Србија.

“Не само да ћемо изгубити датум за почетак преговора са ЕУ(?!), него ће бити пресечено и стратешко кретање државе ка Европи и Западу, ништа више неће обавезивати власти на Косову да поштују Ахтисаријев документ о локалним самоуправама на КиМ”, наводи Вук Драшковић.

Лидер СПО-а сматра да је потпредседник Владе Александар Вучић “тај који може и мора да спречи крах бриселског дијалога и не дозволи овако црни сценарио и по Србију и по Србе на Косову”. “Он је једини преостали политички ауторитет и он на своја леђа мора да преузме то питање”, рекао је Драшковић, наводећи да је подржавао премијера Ивицу Дачића када је искрено говорио о Косову, односно када је причао “лажемо вас већ 13 година да је Косово наше”.

“Тај Дачић је преко ноћи променио плочу и сада прича неке друге ствари. Сада каже да заједница српских општина мора добити законодавну, извршну, судску и полицијску власт – то су атрибути државе”, наводи Драшковић.


Вук Драшковић истиче да је Косово већ сада држава “признавали ми да оно као држава постоји или не”. “Реалност каже да је Косово већ сада држава, пресудом МСП-а речено је да проглашење независности није противно ни повељи УН ни међународном праву, ни Резолуцији 1244. Косово признају 22 од 27 чланица ЕУ и већа половина чланица УН”, каже Драшковић.

“То су чињенице које не можемо променити, нити будући развој ситуације када ће Косово добити статус посматрача у Генералној скупштини УН, на исти начин као што је то недавно стекла и Палестина”, навео је лидер СПО-а.

 
“Висок ниво аутономије српских општина”

Драшковић Истиче да општине на Косову имају степен аутономије какав могу да сањају општине у Србији.

“Предвиђена је заједница српских општина која гарантује интересно међусобно повезивање свих српских општина, као и њихово повезивање са државом Србијом, а Србији је дозвољено да финансијски може да помаже српском народу, под условом да је та помоћ транспаретна и да се пријављује Приштини”, рекао је Драшковић. 

Нема назнака да је Драшковић поменуо или да је барем свестан да се у само последње две недеље на Србе опет обрушио шиптарски талас насиља, мржње и уништења. Запаљено је неколико кућа, уништена материјалана имовина и забележено више напада на Србе на Косову и Метохији.

Све ово налаже да се Драшковић и слични који заговарају неетичке, криминалне, терористичке и акте мржње и насиља, нађу пред судом и буду процесуирани у складу са важећим законима те и санкционисани онако како ти закони предвиђају. Овакви испади особа чија је ментална структура неуравнотежена, на том истом Западу који пропагирају, никада се не би нашла у улози коју има овде у Србији. Ето бар неких критеријума са Запада које би смо морали да применимо и у Србији зарад очувања достојанства, државе и народа. 

Извор:  Срби на окуп



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине