Вести:

среда, 5. новембар 2014.

Трилатерала из Београда позвала на разбијање Русије

среда, 5. новембар 2014. | КМ новине 0

Тек што су испратили Владимира Путина из Београда и заклели се на вечно пријатељство са Русијом, овдашњи властодршци су уприличили годишњи састанак Трилатералне комисије на којем се расправљало о кажњавању и изоловању највеће земље на свету!
...
Иако је овакво понашање у психијатрији класификовано као редак поремећај (вишеструке личности) оно се у српској јавности слави као мудра и пожељна политика – попут оне Маршалове. Онда не чуди што Вучић објашњава како – нема места оптужбама да прави заверу са Русијом, јер Београд није потписао неке споразуме приликом посете руског председника.[1] Међу тим споразумима је претходно усаглашен уговор о имунитету припадника Српско – руског хуманитарног центра у Нишу, који су спашавали становништво угрожено поплавама, током маја ове године. Вучић се хвали превртљивом политиком показујући да ова влада попут претходне, привилегије даје искључиво НАТО пакту и Сједињеним државама које на основу Софа споразума могу да користе територију Србије по сопственом нахођењу. Очигледно је састанак Трилатералне комисије на којем се поклонио жрецима новог светског поретка оставио јак утисак на њега.

Претходно је предстваник Трилатералне комисије у Београду Јован Ковачић (бивши Титов преводилац) заједно са председником европског огранка Комисије Жан Клод Тришеом, упутио писану позивницу Атифете Јахјаги у којој јој навео: „поштована Атифете Јахјага, председнице Републике Косово“ и појаснио да је на овај сусрет њих двојица позивају заједно са почасним председником комисије за организовање 38. састанка Трилатералне комисије – српским премијером Александром Вучићем.[2]Као што је раније објаснио близак сарадник Ангеле Меркел за Запад је веома важно што је Вучић конвертит тј. што је некад био националиста, а сада је прозападни политичар. САД и ЕУ очекују да вирус конвертитства са властодршца пређе на народ.

Председник европског огранка Трилатералне комисије Жан-Клод Трише је похвалио политику Владе Србије на путу ка ЕУ, истакавши да је она „импресивна.“ Иако економски показатељи упозоравају да грађани Србије тону у све већу беду и немаштину Трише хвали политику владе и нарочито Вучића. Неко би с правом приметио да Трилатерала није променила своје циљеве уперене против Србије из 1999. године, али јесте начин њихове реализације, јер сада грађане Србије убија више економским мерама него бомбама. Зато Комисија поручују Србима да су на добром путу – добром путу за бездан.

Трише је такође рекао да су односи са Русијом и Украјином веома важни и да су тема разговора учесника тродневног састанка у Београду, који је затворен за јавност. „Ми смо организација која је посвећена миру, просперитету, стабилности на нивоу читавог света – у нашем су саставу Европљани, Азијци, Американци. Међутим, ми не доносимо одлуке, већ омогућавамо размену свих могућих ставова на систематски начин, а нарочито о тешким питањима“, објаснио је Трише.[3] Упркос цитираном, званични документи Трилатералне комисије показују да ова организација не тежи миру и стабилности већ сасвим супротно рату и хаосу. Иако су српски медији, поштујући вољу својих газди са Запада преносили оскудне информације са састанка Трилатерале, садржина овог скупа није никаква тајна. Још у мају 2014. године Комисија је објавила рад под називом „Engaging Russia: A Return to Containment?” У њему је предлажено низ мера за економски рат против Москве, као и повратак на стратегију „ограничавања“ Русије. Веома је интересантно да Трилатерална комисија иако „мирољубива“ не искључује као могућност оружани сукоб са Москвом, али напомиње да председник Путин за сада може да одахне јер је мало вероватно да ће САД и ЕУ ући у рат због Украјине будући да је америчко јавно мњење уморно од „авантура у иностранству.“[4] Један од аутора је Игор Јургенс који се оштро супротстављао кандидатури Владимира Путина за председника Русије. Јургенс у Русији учествује у пројекту Савета за спољне односе под називом: „Council of Councils“ чије је циљ обезбеђивање глобалног вођства Сједињених држава (хегемоније САД).

Због ситуације у Украјини Трилатерала је још почетком године предложила оштре санкције против Русије и њеног система безбедности укључујући: удар на банкарски сектор ради спречавања финансирања привреде, мере за слабљење рубље, спречавање модернизације руских оружаних снага, повећање извоза фосилних горива по дампиншким ценама од стране САД, замену руског природног гаса енергентима из Катара, Алжира и Либије, улагања у алтернативно снабдевање и течни гас, обезбеђивање украјинске енергетске безбедности уз помоћ Пољске, Мађарске, Словачке, Бугарске, Румуније и Хрватске, национализацију руске имовине у Украјини вредне 30 милијарди долара, а све у циљу изазивања економског колапса Русије. У наставку документа Трилатерална комисија напада Москву због наводног кршења људских права. Поред овога „светска влада“ (која не контролише највећу земљу света) предлаже јачање НАТО пакта и разраду „читавог низа сценарија за случај наставка руске агресије.“ Запад би волео да Новорусија заврши као РСК, а у случају да то не дозволи, Русија по њима чини агресију, иако само спречава геноцид над сопственим народом. Трилатерална комисија тежи и јачању веза са „руским цивилним друштвом“ (читај петом колоном) и саветује притисак на званичнике Руске Федерације како би направили отклон од председника Путина. Коме још увек није јасно, ови потези представљају позив на рат против руског народа. Ваља приметити да су САД и ЕУ започеле са применом свих ових мера. На крају документа аутори издвајају жалопојку јер Русија угрожава „глобално вођство САД.“[5] Дакле на питање да ли Запад треба да се врати Кенановој стратегији „ограничавања“ Русије, Комисија даје позитиван одговор. Идеје Џорџа Кенана постале су познате јавности 1947. године захваљујући часопису Савета за спољне односе – Foreign Affairs који, као и Трилатералну, комисију финансира породица Рокфелер. Кенанова решења су постала базична стратегија САД против СССР-а у време хладног рата.[6] Њихов циљ је био разбијање Совјетског савеза. Трилатерална комисија данас предлаже исте мере против Русије. Ово не чуди јер је један од челних људи Комисије Збигњев Брежински који се давно заложио за поделу Русије на три дела и крађу њених природних ресурса (Велика шаховска табла). Уосталом сам Кенан је објаснио пљачкашку природу САД. Он је као шеф стратешког планирања министарства спољних послова изјавио да САД имају око 50 одсто светског богатства, а само 6,3 процента становништва, те не могу избећи завист и презир других, док им је највећи задатак у наредном периоду да осмисле облик односа који ће им омогућити да задрже ову несразмерну позицију.[7]

Са друге стране председник Русије Владимир Путин позвао је недавно на изградњу новог међународног поретка како би се спречило избијање конфликата. Он је уједно изјавио да највећу одговорност за садашње проблеме сносе САД, чија је политика довела до распада система глобалне безбедности, као и до низа државних преврата у земљама Блиског Истока и у Украјини. По речима руских експерата, Путин је потврдио да се став Русије не мења и позвао Запад на дијалог ради решавања нагомиланих питања.[8]

Усред Београда на скупу Трилатералне комисије вође српског народа из Србије и Републике Српске стајале су мирно и покорно, слушајући планове којима се комада српска држава, ствара велика Албанија и тежи разбијању Русије. То су незаобилазне последице приближавања Србије ЕУ. На том путу наша држава губи територију и независност, док у исто време економски пропада. Зато је суштинско окретање Србије Русији и Руском свету једина шанса за опоравак.



Референце: 
[1] Ћирилица, HappyТВ, 03.11.2014. године.

[2] http://www.nspm.rs/hronika/trise-kovacic-vucic-postovana-atifete-jahjaga-predsednice-republike-kosovo.html

[3] http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/1739330/%D0%A2%D1%80%D0%B8%D1%88%D0%B5%3A+%D0%98%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5+%D0%BA%D0%B0+%D0%95%D0%A3.html

[4] http://www.trilateral.org/download/doc/TF_Russia_for_WEBSITE_final_15_May_2014.pdf

[5] Исто.

[6] https://history.state.gov/milestones/1945-1952/kennan

[7] http://srb.fondsk.ru/news/2014/04/13/doshlo-ie-vreme-za-smenu-na-tronu-svetskog-lidera.html

[8] http://ruskarec.ru/politics/2014/10/28/rusija_trazi_izgradnju_novog_svetskog_poretka_34623.html



Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине