Вести:

среда, 12. новембар 2014.

Косовска Митровица: Срби славили повратак Шешеља (ВИДЕО)

среда, 12. новембар 2014. | КМ новине 0

Срби из Звечана и Косовске Митровице вечерас су у колони од неколико десетина возила славили повратак др Војислава Шешеља у Србију.
...

Насловна Фото: Скуп Радикала у Косовској Митровици. Март, 2013. Архива, КМ Новине.

Ових дана су се могли видети аутомобили и заставе Српске радикалне странке у свечаној и слављеничкој вожњи кроз српска насеља на северу Косова и Метохије. То су углавном били појединачни случајеви како чланова СРС тако и оних Срба који повратак др Шешеља у Србију виде као победу српског народа, не само једног човека.

Вечерас, како се то и очекивало, кулминирала су позитивна осећања и народ се потпуно спонтано почео окупљати у Звечану. У једном тренутку су одлучили да крену ка Косовској Митровици и тада се колони придружило више возила. Заставе како националних боја тако и оне страначке али и са ликом др Војислава Шешеља биле су главни реквизити ове колоне која је направила неколико кругова кроз град да би се поново вратила у Звечан и ту наставила славље у самом центру.

Током славља није било никаквих инцидената, провокација нити било каквих испада.



Компромитовани Еулекс, кога народ ионако није волео због лажљивих ставова, како негативних према Србима тако и пристрасних према Шиптарима, прикључио се колони са два своја џипа и благо провокативним, надменим и помало безобразним гестовима и понашањем пратио колону док она није напустила Косовску Митровицу. У сваком случају то је више личило на потез очајника него на разлог да поквари славље што свакако није било могуће.



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине