Вести:

понедељак, 17. новембар 2014.

Порошенко прижељкује мир а жели рат, и то општи

понедељак, 17. новембар 2014. | КМ новине 0

ФРАНКФУРТ - Председник Петро Порошенко рекао је да се Украјина "спремна за општи рат", иако жели мирно решење сукоба.

...
У интервјуу за издање немачког листа "Билд" које излази у понедељак, Порошенко је рекао да "Украјина спроводи све што је предвиђено мировним споразумом, спремни смо на компромис и сматрамо да сукоб не може бити решен војним средствима. За разлику од нас, Русија обећава једно, а ради управо супротно".

"Ми не желимо рат, желимо мир и боримо се за европске вредности. Али Русија не поштује никакав споразум", рекао је он.

"Ја се не бојим рата с руским трупама и припремамо се за општи рат", рекао је Порошенко када га је новинар питао о рату с Русијом.

"Наша војска је сада у бољем стању.., добијамо подршку целог света", рекао је Порошенко, додајући: "Не постоји ништа што желимо више него мир, али, нажалост, тек треба да се суочимо с најгорим могућим сценариом".

Кијев је пре више од недељу дана пријавио да у источну Украјину масовно улазе тенкови и руске трупе, што је потврдио НАТО, док је Москва одлучно негирала.

Сукоб владиних снага и проруских сепаратиста на истоку Украјине изазвао је погибију више од 4.000 људи од средине априла. Споразум о прекиду ватре који су септембра склопили Кијев и сепаратисти, сада пропада.

Уједињене нације су недавно због војне ескалације у Украјини саопштиле да страхују од "повратка у општи рат".

Бета


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине