Вести:

недеља, 23. новембар 2014.

САД, Канада и Украјина одбиле усвајање анти-фашистичке резолуције у УН (ФОТО; ГРАФИКА)

недеља, 23. новембар 2014. | КМ новине 0

Резолуцију о борби са величањем нацизма донео је, на иницијативу Русије, трећи комитет Генералне скупштине УН. Само три државе су биле против - САД, Канада и Украјина.
...
У резолуцији чланови ГС изражавају " дубоку забринутост поводом слављења у био којој форми нацистичког покрета, неонацизма и бивших чланова организације "Вафен СС", између осталих и путем подизања споменика и мемориала и одржавањем јавних демонстрација".
 
Са једног од нацистичких скупова у Америци.

У документу се константује и повећање броја инцидената расистичког карактера у читавом свету.


Да нацизам и његово поновно уздизање нису вашарске идеологије и друштвени испади, најбоље потврђује сукоб у Украјини кога су започели управо тамошњи фашисти, потомци нациста из Другог светског рата. "Десни сектор", екстремна фракција коју подржава режим у Кијеву подржан од Западног света - пре свих Америке, у више наврата је исказао своју фанатичност начином убијања и профилима жртава. Њихови симболи такође су препознатљиви.

Припадници Десног сектора, и симболи.
Амерички грађани, љубитељи фашизма, и симболи.
За резолуцију за забрану величања фашизма могло се гласати "ЗА", "ПРОТИВ" или бити уздржан.

Ове три државе јесу остале прилично усамљене али на листи оних који су остали узджани, нама занимљиве драве, нашле су се: Албанија, Аустрија, Турска, Велика Британија, Словенија, Немачка, Мађарска, Хрватска... али и Румунија, Грчка, Луксембург, Монако, Шпанија.

Очекивано, у групи оних који су гласали за усвајање такве резолуције а против фашистичких идеја, нашла се уз иницијатора Русије и Србија! Ево цела табеле и свих учесника ове Скупштине као и како су гласали:

Графика: Миодраг Милошевић
 

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине