Вести:

четвртак, 20. новембар 2014.

Да се чује да је Влада Србије свој народ на КиМ оставила на милост и немилост шиптарској самовољи

четвртак, 20. новембар 2014. | КМ новине 0

Представници опозиционих странака са севера Косова затражили су данас од Уставног суда Србије да што пре донесе одлуку о уставности распуштања четири општине на северу Косова и најавили кривичну пријаву против Ивице Дачића због потписивања Бриселског споразума.
...
Тражимо да Уставни суд Србије врши своју функцију и одговори на наше жалбе по ком законском основу су организована привремена већа (у четири општине) и зашто су и даље на снази иако им је мандат два пута истакао – изјавио је потпредседник привремене Скупштине КиМ Добросав Добрић на конференцији за новинаре у Београду.

Ту Скупштину махом чине одборници четири распуштене скупштине општине са севера Косова, али их Влада Србије не признаје. Добрић је најавио да ће на некој од следећих седница Скупштине КиМ бити покренута петиција за подношење кривичне пријаве против Дачића због, како је рекао, “националне велеиздаје” учињене потписивањем Бриселског споразума 19. априла 2013. године у Бриселу.

Споразум је потписао и косовски премијер Хашим Тачи. Представници Скупштине КиМ затражили су од председнице Скупштине Србије Маје Гојковић да распише изборе за четири општине на северу Косова.

Питамо се која је њена улога и зашто не поступа у складу са законом – рекао је Добрић.

Влада Србије подржала је учешће Срба са севера Косова на локалним изборима које је организовала шиптарска власт па су и четири општине на северу Косова формиране на тим изборима.

Члан Председништва Скупштине КиМ Раденко Недељковић навео је да се МУП Србије у потпуности повукао са Косова и додао да ће то ускоро урадити и Министарство државне управе и локалне самоуправе, као и Министарство правде.

Недељковић, незаконито смењени шеф Косовско-митровачког округа, оценио је да на северу Косова влада медијска блокада те да је време да се чује истина да су Срби на Косову “остављени на милост и немилост албанским институцијама”.

(Бета)


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине