Вести:

четвртак, 20. новембар 2014.

Жена која је прекинула глобалистичко-исламску журку (ВИДЕО)

четвртак, 20. новембар 2014. | КМ новине 0

Педесетогодишња Кристин Вајк у петак послеподне ометала прву муслиманску молитву  у вашингтонској Националној катедрали вичући: „Омогућили смо вам грађење џамија широм наше земље. Зашто се не молите у џамијама и оставите наше цркве на миру
...

Понекад и они који нису Православне Вере задиве својом ревношћу за име Христово. У јеретичкој Америци, где све дише паганством, масонством и равнодушношћу према Истини, у Националној катедрали која припада јеретичкој скупини Епископалне цркве, је једна жена одлучила да прекине пир на коме су муслимани, који одричу Христа као Бога, вршили своју молитву. Ово смо назвали „пир“, јер како другачије да се назове толика непринципијелност, да они који номинално верују у Христа (епископалци) дају свој храм онима који Га одричу.

Овај поступак Кристин Вајк може да посрами и православне, који су, иако једини имају Христову Веру без икаквог недостатка, често равнодушни према истинама те Вере, и допуштају без протеста да се у православним храмовима моле разноврсни јеретици који изврћу Јеванђеље Христово и непријатељи су Православне Вере. Превод са „Christian Post“, преносима без икакве измене.

„Кристин Вајк, хришћанска која се ушуњала у Националну катедралу у Вашингтону на исламску молитву, којој се могло присуствовати само са позивницом, изјавила је да она, иако је прекинула молитву како би проповедала име Исусово и тражила да се муслимани држе даље од цркава у САД, ипак воли муслимане.

Бог и њих воли. Да, воли их, јер ‘Бог тако заволе свет’. То укључује и муслимане. И за њих имам љубави. Они су дивни људи. Многи од њих су веома љубазни“, рекла је Вајкова за „Хришћански сандеј пост“.

Служба која је одржана у овој Епископалној цркви требало је, према речима организатора, да промовише међурелигијску молитву у циљу побољшања глобалних односа између муслимана и хришћана. Вајкова, која је позната по контроверзама, протестовала је и против ЛГБТ догађаја, истиче да је борба неравноправна када је слобода вероисповести у питању. Она је и аутор књиге „Објасните ово! Књига Откровења- тумачење стих по стих“ и практично живи у аутомобилу обилазећи сајмове књига и друге различите догађаје.

Свима онима који кажу да је ово земља верских слобода кажем да играју поштено“, рекла је она. „Дозволите нам да изучавамо Библију у џамији. Нека ми дозволе да читам одломке из Библије у џамијама, уместо што позивају полицију због мене. Зашто Френклин Грејем не може да оде у највећу џамију у Дирборну, у Мичигену, и тамо служи молитвено бденије на Ваксрс? Они то не дозвољавају, јер они нису толерантни према нама. Не желе да имају ништа са хришћанством.“

На самом почетку молитве, Вајкова је устала и повикала: „Исус је умро ту на том крсту. То је разлог зашто треба да обожавамо само Њега. Исус Христос је наш Бог и Спаситељ. Дозволили смо да градите џамије широм ове земље. Зашто се не молите тамо и оставите наше цркве на миру?“.
Она је затим изведена из катедрале и, упркос забринутости оних који је подржавају да ће бити ухапшена, то се није догодило. Тужба против ње није поднета. Она је за „Хришћански пост“ изјавила да се као чланица свог „министарства“ прва успротивила склапању геј бракова пре неколико година. Истакла је да су легализација геј бракова и муслиманска пропаганда у САД сличне по томе што „преузимају“ државу- први у моралном, а други у религијском смислу; први нападају „језгро породице“, а други су против „суштине основних америчких начела“.

Пријатељица ми је прошле године послала чланак о томе како су муслимани у Охају поставили огромни билборд на коме је писало ‘Исус је муслиман’“, рекла је Вајкова. „То ме је веома наљутило, па сам направила плакат на коме је писало ‘Служим васкрслом Спаситељу, Исусу Христу. Мухамед је мртав’ и, као одговор на њихов билборд, отишла сам са плакатом пред џамију у Кливленду“.


Резултат њеног протеста пред џамијом био тај да су је позвали да уђе унутра. Иако није била рада то да учини, ушла је у џамију, јер је, како каже, осећала да јој Бог говори да то треба да учини. Поклонила је четири Библије женама муслиманкама које су биле унутра. Од тада је петком почела да одлази у џамију и стоји тамо са својим плакатом.

„То је покренуло љубав према муслиманима“, рекла је за „Хришћански пост“.

Ипак, Вајкова се пита шта неки амерички лидери мисле о исламу. „Ако је њихова религија- религија мира, ако воле Америку и кажу да су мирољубиви и толерантни, онда нека дозволе нама да одржимо божићну службу у некој џамији. Хајде да се молимо. Гарантујем вам да се то неће догодити, јер они то не толеришу.“


Национална катедрала у Вашингтону посвећена светим апостолима Петру и Павлу постала поприште антихришћанског уједињења свих религија.
На питање шта може да поручи другима у вези са њеним искуством од петка, одговорила је: „Најважније што бих рекла верујућим људима је да се борба води овде. Треба да будемо борци, да се латимо оружја Божијег, имамо штит спасења, имамо мач вере, треба да почнемо да се боримо и прекинемо компромисе. Када ћемо изгубити душевни мир? Када? Када они у потпуности све преузму? Када грех потпуно искорени Библију из свих аспеката живота? Када више не будемо могли да проповедамо Јеванђеље? Забринута сам за Америчку цркву, јер постоји могућност да нећемо моћи да говоримо зато што то неће бити дозвољено и већ идемо у том правцу. Када ћемо устати и почети да се боримо? Не верујем да Бог жели да се Његов народ само излежава и не ради ништа.

Извор: christianpost.com

Погледајте такође: Нема више времена – од пожара у Витлејему до шпанске серије у Бечу (видео)

Превод и припрема: екипа ФБ странице „Православље живот вечни“



Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине