Вести:

четвртак, 20. новембар 2014.

ЕУЛЕКС на сваки начин жели ван блата у које све дубље тоне...

четвртак, 20. новембар 2014. | КМ новине 0

Омбудсман ЕУ Емили О'Рејли је покренула сопствену истрагу о оптужбама за примање мита, ометање истрага и дослух тужилаца и судија Еулекса с криминалцима на Косову, због сумњи да истрага Европске службе за спољне послове није ваљана. Али изгледа да и она лаже.

...
Указујући на извештаје које су о корупцији у ЕУ мисији владавине права на Косову објавили медији и које је обелоданила тужитељка Еулекса Марија Бамије, јавна повереница ЕУ је саопштила да "постоје сумње у то да Еулекс, на прави начин, ваљано истражује наводе о тешким нарушавањима правила, на које је указала тужитељка Еулекса (Бамије)".

О'Рејли је о томе писмено известила и званичника за Еулекс Патрика Чајлда, објављено је у среду.

Она је у поруци Чајлду предочила да је, у вези са истрагом покренутом унутар Еулекса још у децембру 2013, "ЕЕАС/Еулекс упорно одбијао да достави било какву информацију о тачним циљевима и опсегу те истраге, као и о томе шта је утврдјено".

Тужитељка Бамије која је сада "привремено смењена с дужности" у Еулексу, изјавила је да је тврдња о интерној истрази од децембра 2013. "чиста лаж" и тврди да је досије од 40 страна о тој афери је још у септембру доставила и служби омбудсмана ЕУ, као и Уреду ЕУ за сузбијање проневера ОЛАФ.

(Бета)



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине