Вести:

четвртак, 6. новембар 2014.

Кад треба да се ради ''Вулин је фашиста'', кад се издаје Косово онда је министар

четвртак, 6. новембар 2014. | КМ новине 0

Тодорић је у име ДС Уставном суду поднео иницијативу за оцену уставности и законитости владине Уредбе о мерама укључености корисника социјалне новчане помоћи али никада и о Бриселском споразуму.
...
 Члан Председништва Демократске странке (ДС) Владимир Тодорић оптужио је у четвртак Владу Србије и министра за рад Александра Вулина да уредбом о "принудном раду" незапослених, "уводе мере својствене фашистичким друштвима", и поручио грађанима да немају обавезу да се одазову таквом позиву.

"То је први пут да се тако нешто уводи у овом делу Европе, а до сада се виђало само у фашистичким друштвима или тоталитарним друштвима 20. века. Вулин је увео институцију друштвено-корисног рада, која је до сада у нашем правном систему постојала само као кривична санкција и то добровољна, јер неко бира да ли ће да ради или да буде у затвору", рекао је Тодорић новинарима испред Уставног суда Србије.

Тодорић је у име ДС Уставном суду поднео иницијативу за оцену уставности и законитости владине Уредбе о мерама укључености корисника социјалне новчане помоћи.

Тодорић је навео да се у позиву Општине Кикинда незапосленима наводи да ће грађани изгубити оно што им Општина даје као социјалну помоћ, ако не донесу ашове, лопате и метле на прописано место, а ако не дођу, онда мора неко из породице да их замени.

"Ако ми неко покаже да ово постоји још негде у Европи или некој нормалној земљи у свету, повући ћу се из политичког живота. ДС поручује грађанима да онај ко добије овакав позив, треба да зна да су Устав и закон на његовој страни, и да нема никакву обавезу да се одазове, него ако се држава огреши додатно према њему и ускрати му социјалну помоћ, имаће право на накнаду", рекао је Тодорић.

Тодорић је рекао да ће грађани "можда у страху и незнању" пристати да раде, али да би требало да знају да, ако они не буду бранили Устав, мало ко ће то радити.


Све ово дешавало се и са Косовом и Метохијом. брисеслки споразум је успоставље, вештачки и присилно. Претећи, плашећи и поткупљујући људе Вулин је као тадашњи "Министар Канцеларије за КиМ" испред Владе Србије, спроводио акте у корист фашистичког друштва Шиптара са КиМ. Прогон свега што је српско, убиство због припадности српском народу или православној вери, затирање трагова културе и постојања, прогон из урбаних средина и гетоизирање Срба у енклаве - све су то фашистички методи и елементи који су озакоњени неуставним Бриселским споразумом. Нико из ове странке није се обратио уставном суду да тражи оцену установсти тог споразума, напротив - гласали су за њега и подржали га активно! Овим поступком ДС је показао да има осећај за уставне и неуставне акте али да нису желели да спрече кршење Устава када се обављала издаја КиМ и да су тако активно учествовали у велеиздаји али сада када треба избећи ашов и лопату умеју и у Стразбур да оду ако затреба.

Ко зна, можда и немају чланове породице на Бироу рада који неће да раде јер не морају док су ови у странци.



Бета, Вести, КМ Новине

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине