Вести:

субота, 29. новембар 2014.

“Ширити пријатељство” у Регији: Црногорски војници славили у пријатељској утакмици против “Косова”

субота, 29. новембар 2014. | КМ новине 0

Фудбалске екипе тзв "Безбедоносних снага Косова" (БСК) и Оружаних снага Црне Горе одиграле су у Приштини пријатељску утакмицу.

...

Утакмицу су добили Црногорци резултатом 3:9. Била је ово реванш утакмица, пошто се прва играла у Подгорици прошлог месеца.

Медаље и захвалнице припадницима БСК-а уручио је пуковник Војске Црне Горе, Жељко Жегарац, а гостујућој екипи пуковник Безбједоносних снага Косова, Наим Хазири.

Жегарац и Хазири сложили су се да овакве спортске утакмице и дружења служе ширењу мира, пријатељства и релаксацији односа на Балкану.

“Мислим да ми, као војници можемо показати да смо и путем спорта одговорни за ширење пријатељства на овим просторима. Мислим да са оваквим сусретима то и показујемо. Надам се да ово неће бити последњи меч и иницијатива и са наше стране и од стране колега са којима сам разговарао јуче била је да се овакви сусрети наставе и наредне године и да у пракси покажемо да две војске раде на оснажењу пријатељских односа на Балкану и шире”, казао је пуковник Жељко Жегарац.

Пуковник Наим Хазири је потврдио да је данашња утакмица наставак сарадње БСК-а и Војске Црне Горе.

“Ми у сарадњи са ВЦГ имамо свеобухватну сарадњу и у оквиру те сарадње имамо и друге обуке. Верујем да ћемо и убудуће сарађивати и у области спорта и у области безбедности на регионалном нивоу”, казао је Хазири.

Пуковник Жегарац је истакао да је Црна Гора чланица Светског одбора спортских војних игара чији је мото “Мир путем спорта” и пожелио је да се и тзв "Косово" ускоро учлани у тај одбор.


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине