Вести:

субота, 1. новембар 2014.

''Српска'' у Звечану од тзв. ''републике Косово'' тражи општински буџет од 1,6 милиона евра

субота, 1. новембар 2014. | КМ новине 0

Одборници Скупштине општине Звечан, основане после лажираних резултата на шиптарским изборима по Бриселском споразуму, на ванредној седници одржаној вечерас, на Светог Луку, усвојили су нацрт буџета за 2015. годину у висини од 1,6 милиона евра.
...
Шиптарски градоначелник Звечана Вучина Јанковић изјавио је, образлажући буџет одборницима општине Звечан да су предлогом буџета предвиђене инвестиције од око 370.000 евра и зараде за 131 радника.

Вучина Јанковић, кандидат листе "Српска" у организација Вулина, Вучића, Дачића и Николића.

Овим нацртом буџета за наредну годину нису обухваћене зараде за 58 радника ЈП Звечан и 160 радника цивилне заштите које систем такозване "републике Косово" не препознаје. Tакође нису обухваћене зараде за српске просветне и здраствене раднике из Звечана. Њихове зараде ће бити обезбеђене буџетским средствима из Београда, барем за сада.

Седници су присуствовали представници такозваног "Министарства локалне самоуправе републике косово", ОЕБС, УСАИД и Унмик.

Позив на 100% БОЈКОТ-а Брисела у С.О. Звечан
До наметања Бриселског споразума ова општина је функционисала искључиво по законима државе Србије, на чијој окупираној територији се налази. До ове године и издајнички спроведене тзв "интеграције" у шиптарске "институције" није било одборника из редова шиптарске заједнице на Косову јер по броју заступљености становништва тог националног састава на територији ове општине, то законски није било могуће.

На плакатима листе "Српска" за учешће на шиптарским изборима, осим локалних изабраника, налазио се и лик Александра Вучића а те промене подржао је и узурпатор трона Епархије рашко-призренске, Теодосије, српски патријарх Иринеј а прећутно и "интелигенција" у Србији. Одржавање и ред, као и утеривање страха и претње, биле су део дужности коју је обављала српска Жандармерије и друге службе безбедности.


  
Овај преседан назван је и с правом оцењен као велеиздаја од законских представника Срба са КиМ и представља кршење Устава Републике Србије. Са ослобођењем државе биће најстрожије кажњен а ни историја неће заборавити ова имена и лица.  



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине