Вести:

уторак, 25. новембар 2014.

Преко 1300 шиптарских ''званичника'' са КиМ - корумпирано

уторак, 25. новембар 2014. | КМ новине 0


Директор шиптарске Агенције за борбу против корупције, Хасан Претени, изјавио да је 1.300 "званичника" непризнатих институција осумњичено за различите случајеве корупције, јавља агенција МИА.
...
„Ови званичници укључују људе на различитим нивоима власти. По закону немамо дозволу објављивати њихова имена'', рекоа је Претени.

Он додаје да се агенција тренутно не суочава са политичким притисцима те да ће наставити с радом на смањењу корупције у окупираном делу Србије.


Истрага о ЕУЛЕКС-у

Косово и Метохија, окупирани после војне агресије НАТО-а, суочавају се са многим проблемима. Тренутно се успоставља нова власт након петомесечне политичке кризе услед сукоба разних племенских заједница и криминалних скупина које чине шиптарску власт. Са друге стране и тзв "цивилизовани" део света се није нарочито доказао. ЕУЛЕКС је уздрмао европску и светску јавност међународним корупцијским скандалом, открићем да је мисија заправо функционисала на принципу мита и тесне сарадње у криминалним активностима.

Европски Омбудсман Емилy О'Рејли истражује да ли су Служба за спољне послове ЕУ-а (ЕЕАС) и мисија Европске уније за владавину права на Косову (ЕУЛЕКС) предузели све потребне мере да би истражили сумње о корупцији и другим неправилностима у Мисији Европске уније на Косову. Дакле, не постоји ни најмања доза поверења у чланове мисије на највишем нивоу.
 

Агенције



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине