Вести:

четвртак, 2. октобар 2014.

Жандармерија тукла Србина из Косовске Митровице по наређењу М. Ђурића уз претњу пиштољем

четвртак, 2. октобар 2014. | КМ новине 3

Припадници Жандармерије, обезбеђење директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, по његовом наређењу тукли Србина из Косовске Митровице без повода при чему су потегли и пиштољ на српски народ!
...

После истински шокантног саопштења и вести о пребијању младића српске националности из Косовске Митровице, од стране Жандармерије у саставу обезбеђења директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, истраживали смо како је заиста до тог догађаја дошло.

КМ Новине постоје са циљем разбијања медијског мрака и ширење истине о догађајима на Косову и Метохији, желели смо да испитамо све околности које су довеле до тога како би избегли сваку политизацију и инструментализацију вести. На крају смо дошли до сазнања да се догађај одиграо под много горим околностима него што се из саопштења могло сазнати.

Сам оштећени Филип М., није желео да говори о овом догађају. Не зато што се он боји, очигледано је да нема проблем са тим, већ због своје породице која је доживела велике трауме и у страху је за његову даљу безбедност осећајући свако одсуство институционалне заштите. Од њега смо једино сазнали да није желео да се о томе уопште ни говори. Ипак, до напада Жандармерије дошло је испред кафића који је у том тренутку био пун гостију и много је сведока а ми смо разговорали са некима од њих.



И пребијање Срба државни пројекат?

Како је Марко Ђурић првог јутра фестивала изјавио уживо у јутарњем програму јавне куће, тј., сервиса РТС - „Божур фест“ је државни пројекат. Исту формулацију користио је и бивши директор ове Канцеларије, А. Вулин, наметајући Бриселски споразум и велеиздају коју је тај споразум донео што је са Ђурићем настављено.

Припреме пред почетак "Божур феста"
Организатори и особље „државног“ „Божур феста“ делили су пропагандни материјал садржине „Заједница српских општина – будућност у коју верујемо“. Будућност која је уследила свега неколико минута након тога била је нешто у шта нико не би могао да поверује...

Пропаганда је додатно разгневила многе Србе како због расипништва којим је обиловао „Божур фест“ пред очима гладних, незапослених и политиком српских власти заробљених младих људи чији су животи готово уништени тако и због политичког и државног самоубиства те велеиздаје која се намеће овдашњим Србима иако сви добро знају шта то значи. Уосталом то су показали и бојкотом шиптарских избора када је такође спроведен државни пројекат „разбијање гласачких кутија“ ради успостављања шиптарске државе.

Гости кафића „Куба“ у Косовској Митровици, који су на месту одржавања овог "феста" добили пропагандни материјал Канцеларије за КиМ, редом су негодовали, ишчуђавали се и осећали се увређеним и понижем. У том тренутку прошао је и „државни пројектор“ Марко Ђурић, директор ове Канцеларије. Огорчени због издаје Косова и Метохије коју српска власт активно спроводи и још се "шепуре наоколо", гости кафића су гласније или тише слично прокоментарисали господина Ђурића, тврде саговорници
КМ Новина . Филип се, са столице за столом где је седео са својим друштвом, обратио директно Ђурићу речима „Пи*до једна“. Ђурића је ово дубоко увредило „видели смо му фацу“ а припадници жандармерије су одмах застали.

Један од људи са Ђурићем, за кога верују да је запослен при влади или је део организације овог „државног феста“ пришао је Филипу и обесно питао зашто провоцира и да ли сме то да каже сада кад му је „ћелави са наочарима пришао“. Филип је одговорио да сме јер то мисли. Жандарми су стајали иза ограде кафића и од њих тројице двојица су говорила да „пусти то“, „ма, ајде, шта ти је“ и били коректни у том смислу. Међутим трећи жандарм је дрско изазивао Филипа позивајући га да дође иза ограде и да то понови ако сме. Углавном, на томе се и завршило и сви су кренули даље.

Сам господин Ђурић, очигледно, није радио на проблему савладавања своје сујете и оно што је уследило показује колико је неодговоран, недорастао, ментално и психички неспреман и како рече у неколико наврата Марко Јакшић „дебиласти Марко Ђурић“ постављен на чело ионако раслабљене институције да се бави најважнијим државним питањем Србије данас.


Пред чадором: Ђурић даје интервју режимским новинарима окружен Жандармеријом
После двадесетак минута до баште кафића „Куба“ вратила су се тројица жандарма видно расположени за батињање српског младића. Сведоци су у потпуности сигурни да то нису урадили "на своју руку" и да су имали наређење да баш то учине.

Филип је без страха изашао на улицу кад су га позвали желећи да им каже да се он не сукобљава са њима "јер они раде свој посао, обезбеђују", не могавши да схвати да високи државни функционер није дорастао ни најмањој критици народа, што је једино и била његова опаска упућена господину Ђурићу. 

Изашао је иза ограде кафића и тек тада видео колико су жандарми „наоштрени“. Док је у разговору са њима објашњавао да он то што је рекао и мисли и да на то има право, онај „трећи“ и најдрскији међу њима, пришао му је с леђаи јаким ударцем га оборио на асфалт. Тада су сви жандарми почели да га шутирају, задајући му око „двадесет удараца“ ногама пре него што су и они гости из кафића, заједно са онима у башти успели да изађу и извуку га из руку гневних жандарма.

Толико тренига да би њих неколико пребило једног голоруког дечка. Ова фотографија преузета је са званичног сајта Жандармерије где је истакнута забрана преузимања материјала. На сајту нема података да ли је забрањено тући младе, ненаоружане и ненасилне Србе који гласно критикују власт.
У међувремену овој тројици жандарма придружили су се и остали и тада их је било око седморо – осморо. Опасност да се деси и најгори могући сценарио достигла је готово пуну вероватноћу.

Пошто су сви видели а и знају шта се у граду и са њиховим животима ради а још то морају под тортуром да трпе, нервоза је код свих била висока и били су спремни да до краја бране Филипа. Усред разочараности, понижавајућег односа према овдашњим Србима и самом Филипу у том тренутку, неко је из масе одбрусио да иду и „да га дувају Ђурићу“.

„Е, тада су жандарми побеснели као пси“ и поново кидисали на Филипа али су гости кафића направили кордон између жандарма и српског младића и спречили даљу тортуру. Један од жандарма је у том тренутку извукао пиштољ и напетост је достигла врхунац!

Тек тада су се жандарми батинаши окренули свом подивљалом колеги и заједно са гостима почели да га смиравају док је он нервозно, исколачених очију, са пиштоњем уз тело, тачније ногу, зверао ка гостима и дрхтао од беса. Срећом, успели су да га смире.

Жандарми су убрзо отишли са лица места и вратили се Ђурићу те шта се тамо даље и по којим инструкцијама, дешавало не знамо.


Филипу се помогли да се мало опорави, а онда се сви разишли


Марко Ђурић, тек дипломирани саветник председника без дипломе. 

Зашто Марко Ђурић није успео да се исконтролише на овако ситну и безвредну провокацију коју смо сви ми успели да игноришемо сигурно више пута у животу, није предмет којим требају да се баве нестручни из области психологије или они без дубоког теолошко-духовног искуства.

Песница - мислили смо да је симбол отпора а не батињања... Човек се учи док је жив.

У биографији овог човека, осим да је члан про-америчке организације у Србији „Отпор“ стоји да је постао саветник председника Србије са пуних 29 година живота. То је била тек две године по његовом дипломирању на Правном факултету... Можда је он и био знатно напреднији од осталих колега јер је и студирао дупло дуже од 2002. до 2010., дакле осам уместо четири године. Од самог уписа на факултет па до 2008. организовао и водио јавне панел дискусије "Косово и Метохија, глобални проблем"  која је окупила професоре и студенте из више од 40 земаља (2007.). Успешно је завршио више курсева за модерне вештине а истиче и у "едукацију" у Интернационалној летњој школи „Људска права и глобализација“ у Задру, Хрватска, 2008. године. просто, човек се спремао за овај посао годинама. Чак је и члан СНС-а од оснивања те странке.

Иначе је, по мајци, унук Најдана Пашића чији је стриц био Никола Пашић а сам Најдан био либералне оријентације и оснивач НИН-а 1951. године. Противник и критичар комунизма и сваког тоталитарног и тиранског режима.

Од других занимљивости истичемо да господин Ђурић, рођени Београђанин, течно говори хебрејски језик. Језик стариј Јевреја.

Ђурић се, о чему смо писали, позивао и на Ахтисаријев план тражећи решење за проблем на Косову и Метохији. Тај план одбациле су Уједињене Нације, Русија, Кина али и Скупштина Србије Резолуцијом која је још на снази, што би он као правник морао да зна и да поштује, а све то јер тај план спроводи отцепљење Косова и Метохије. Због тога је и његов творац Марти Ахтисари награђен од сепаратиста и „бивших терориста“ у Приштини.

Како је на почетку политичке каријере рекао да му је у политици „жеља да мења Србију" видимо да је у томе врло активан. Без паузе наставља да показује шта и какву будућност влада Србије спрема Србима на Косову и Метохији пропагирајући непостојеће институције, апсолутну независност Косова и Метохије и предочавајући будућност. Е, овакву будућност и верујемо да ће донети Србима на Косову и Метохији.




Аутор: Иван Максимовић



Припремиле: КМ Новине

3 коментара:

  1. Анониман29. јун 2016. 14:52

    Жандармерија је још одавно постала антисрпска јединица: рушење барикада, разбијање кутија, туку народ због вучићу педеру. Нема ту ни мало националне свести

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман21. јул 2018. 14:26

    овог смрада и слугу окупатора треба под хитно на бандеру! а са њиме и све остале који га служе...

    ОдговориИзбриши
  3. Марко Мирић биће јуриш без главе

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине