Вести:

четвртак, 2. октобар 2014.

Ваљево: Ратни ветеран закуцао ексер у шаку

четвртак, 2. октобар 2014. | КМ новине 0

Ратни ветерани, који четири дана штрајкују глађу, радикализовали протест. Велимир Милошевић руку закуцао летвама, указана му помоћ.
...
РАТНИ ветеран Велимир Милошевић (50) из Крушевца, који са осморицом сабораца од понедељка штрајкује глађу у Ваљеву, је себи великим ексером пробио леву шаку, за коју је са обе стране заковао две дрвене летве! То је, каже, учинио из револта што премијер Александар Вучић није на позив штрајкача дошао у Ваљево да из прве руке чује за проблеме резервиста.

Видно узрујан, Милошевић је одбио лекарску интервенцију хитне помоћи Дома здравља у Ваљеву. Ексер је кроз руку заковао на самим улазним вратима просторије Удружења бораца ратова од 1990. до 1999. године Србије у главној ваљевској улици, искористивши тренутак када остали штрајкачи глађу нису обраћали пажњу.

На једној летви је фломастером написао: „Вучићу хвала ти што мислиш о борцима“, а на другој „Вељо ово ниси требао да урадиш"…


Међутим, поподне он је одведен у ваљевску болницу, где су му летве скинуте са руку.

- Имам ћерку и три сина, свестан сам опасности којој се самоповређивањем излажем – прича Милошевић.
Штрајкачи глађу кажу да од штрајка неће одустати док им се не испуне захтеви.


- Решени смо да штрајкујемо глађу до смрти – поручује Љубомир Брадић, генерални секретар Савеза.


Аутор: Биљана Диковић


  Извор: ФБ Репортер

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине