Вести:

четвртак, 2. октобар 2014.

Грачаница: Ул. Николе Тесле - Ни мање улице, ни већег имена

четвртак, 2. октобар 2014. | КМ новине 0

Grcanica kosovska zakoni siptarski
Бриселски споразум... опет. Шта нам је донео? Издају свих вредности, свих значења, свих врлина, свег поноса и морала.
...
Потписали су, то јест "парафирали" споразум и на сва уста кренули по Косову и Метохије да га хвале, уздижу до небеса. Што га више дижу то јаче пада. Народ није слеп, види, разуме, осећа, зна... Али, за сваки случај подсетници су на сваком кораку ту.

"Ето, и у Грачаници добисмо улицу Николе Тесле. Јесте да је мала, али кад нека већа није имала ту част да понесе ово велико и славно име, онда је добро и то" каже један блогер "са Косова" који је упркос "величини улице, успео да је уочи.

На свом блогу он дадаје: "име Николе Тесле носе аеродроми, установе, школе, улице, авеније, чак и једна авенија у Њујорку носи име овог великог научника и човека. У Грачаници ето, то име доби једна од најмањих улица. Толико мала улица да у њој неће бити парних и непарних бројева, пошто с једне стране улице уопште нема кућа".



Треба ли уопште коментарисати овакву појаву?

"Да ли је баш ту требало да стоји ово име? Свака част улици, али зар није требала да буде бар мало већа?" пита се са тихом сетом испод фотографије коју је поставио свима на увид.


"Улица"... Фото: "Са Косова"

Не, није требало да буде већа. Јер да је већа успела би да заклони и "засени" сво понижење и природу Бриселског споразума и српске дипломатије по нарученим инструкцијама. Овако је најбоље показала куда ће нас то одвести. Заиста, са једне стране уопште неће бити кућа и то српских. Ионако почиње прво шиптарском ознаком за улице -"Рруга".

Овако изругани можемо само да се дивимо онима који у том руглу проналазе разлоге за своја лична уживања.



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине