Вести:

недеља, 19. октобар 2014.

Француски сведок: ''Немачка, британска и америчка војска у вези са УЋК терористима'' (ВИДЕО)

недеља, 19. октобар 2014. | КМ новине 0

ЕВРОПА је дубоко изневерила своје вредности на Косову.
 ...
Ово је истакао у својој новој књизи Жак Огар, који је, као француски официр, први ушао на територију покрајине после склапања Кумановског споразума. У књизи "Европа је умрла у Приштини", Огар износи оно што је Србима одавно познато, а пред чиме је део међународне заједнице упорно затварао очи. Своју књигу Огар је управо представио у Културном центру Србије у Паризу, а она ће се појавити и на предстојећем Сајму књига у Београду.


Насловна страна књиге
Огар, тада пуковник, био је на челу специјалних француских оперативних снага које су имале задатак да припреме терен за долазак мировних снага у кратком року, одмах после потписивања споразума о повлачењу југословенске војске. Његово потресно сведочанство, изнесено у књизи, говори о намерама западних коалиција у оно време да Србији пошто-пото наметну неправедни рат. Истакао је да је своју књигу желео да објави на петнаесту годишњицу НАТО агресије.
Огар је на Косово у извидницу дошао већ у јануару 1999. године, а главни део посла, као шеф команде специјалних операција, обављао је петнаестак дана, од престанка бомбардовања до доласка сталних трупа.

Погледајте снимак француских специјалаца у Албанији, пет дана пре краја бомбардовања. Пиће, ручак, игранка...


КОМПРОМИТУЈУЋИ ДОКУМЕНТИ Огар, између осталог, истиче да су припадници његових елитних снага током акција на терену пронашли врло компромитујућа документа о масакрима који су приписани Србима, а које су починили припадници ОВК. Те документе је проследио претпостављенима, али касније више ништа о њима није чуо.

Бивши француски официр пише о спрези немачких, британских и америчких тајних служби и војски с припадницима ОВК, за коју он истиче да је криминална, терористичка и мафијашка организација.

У књизи наглашава да је покушавао, све обављајући свој посао неутралног официра, да спасе што већи број незаштићеног српског и другог неалбанског живља, изложеног страшном погрому од стране ОВК и албанске популације, после доласка међународних снага на Косово и Метохију.

Огар каже да је с Косова отишао с поштовањем према Србима који су били достојни саговорници и држали реч, и с обрнутим искуством када је реч о Албанцима који су, како истиче, у огромном броју случајева варали, били лицемерни и нису поштовали дата обећања. Огару је остао горак укус у устима и због распрострањених дезинформација на Западу и слепе послушности Европљана у односу на Американце.

Аутор књиге истиче да је током свог кратког боравка на Косову схватио шта може да се догоди у Западној Европи уколико не буде опрезна.

- Косово, а пре тога Босна, претходили су ономе што сада свет доживљава с радикалним исламистима - поручио је Огар на промоцији.

Жак Огар сматра да је огромни број француских војника, који веома професионално обављају свој посао, дошао на Косово без предрасуда, а на терену брзо стекао искуства веома слична његовим. 

Извор: Новости.рс


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине