Вести:

субота, 11. октобар 2014.

Срце Шумадије у рукама породичног политичког бизниса Томислава Николића

субота, 11. октобар 2014. | КМ новине 0

У Крагујевцу промена власти. После 18 година, ''кормило'' преузима син Томислава Николића.
...
Одлуком Српског покрета обнове, као и одборника ПУПС и ЈС, напредњаци су добили довољан број одборника за подношење иницијативе за смену садашње власти и градоначелника Верољуба Стевановића. Њега ће, највероватније, на тој функцији заменити напредњак Радомир Николић, син председника Томислава Николића, тврде београдски медији.

Три одборника СПО изашла су из владајуће коалиције у Крагујевцу, чиме је Српској напредној странци омогућено да формира нову већину и преузме власт, пише ''Блиц''.

Милан Урошевић, председник Градског одбора СПО, каже да је одлука о промени партнера ''била тешка, али је донета у интересу грађана''. Он је истакао да нико није утицао на њих, али да су ипак тако поступили након што су ПУПС и ЈС иступили из владајуће већине.


 Садашњи председник Скупштине града Саша Миленић из Заједно за Шумадију каже за ''Блиц'' да ''већ две године траје непримерен притисак на локалну самоуправу и на одборнике''. Он је најавио да ће, чим стигне иницијатива СНС, бити заказана ванредна седница, у року од највише две недеље.

''СНС уместо да распише ванредне локалне изборе у Крагујевцу, власт преузима притисцима на одборнике, који треба да брину о проблемима грађана, а не да воде високу политику. Заједно за Шумадију тврдоглаво брани право грађана да имају власт коју су изабрали. Овако све води у продубљавање кризе у градској скупштини'', изјавио је Саша Миленић.

Верољуб Стевановић, лидер ЗЗШ, био је градоначелник Крагујевца од 1996. до 2000, а потом поново од 2004. до данас. 

Извое: Вести онлајн

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине