Вести:

субота, 18. октобар 2014.

Анкета: Да ли је тзв. Бриселски споразум подстакао насиље на Косову над Србима?

субота, 18. октобар 2014. | КМ новине 0

После насилног покушаја да се север КиМ стави под контролу Западних послушника у редовима Шиптара на Косову, добили смо уместо слободе - Бриселски споразум.
... 
После парафирања тог споразума у Бриселу, од стране српске власте власти, ситуација на Косову и метохији се мењала.
Народ који је на барикадама на северу Косова месецима, па и годинама опстајао тек под шаторским крилом и у најгорим временским условима, надао се да ће га држава подржати у борби за природне, разумне и миротовроне намере. 

Упркос помоћи од по пакет - два паштета и предизборних обећања, народ је веровао да неће остати сам, глада, беспомоћан.

Изјаве начелника српских снага безбедности у складу су са имплементирањем споразума, зарад кога је незаконито смењена, од народа изабрана власт у општинама на северу Косова, и говоре о побољшаној безбедносној ситуацији на Косову за Србе.

Српска актуелна власт излази у сусрет сваком захтеву, чак испуњавајући у корист Шиптара и оно што нису ни помислили да траже. Тврде да се стање поправило.

Један дрон, једна утакмица и једна застава у Београду који су истакнути као провокација Шиптара из Албаније покренули су талас насиља над Србима и српским симболима и имовином на Косову. Таквих догађаја до потписивања Бриселског споразума - није били ни у помислима. Локалне власти, састављене од Срба а формиране по том споразуму и у складу са законима "републике Косово" кажу да су починиоци непознати иако све па и медији указују да су нападачи из редова Шиптара и то одмах по завршетку утакмице а жртве су искључиво Срби међусобно неповезани. Шта се десило?

Да ли је такозвани "Бриселски споразум" ослободио или зауставио насиље над Србима од стране Шиптара на Косову и Метохији?

Једним кликом вашег миша можете одговорити на питање у постављеној анкети (колона десно) на нашем сајту.




Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине