Вести:

понедељак, 6. октобар 2014.

Пријатељи премијера Вучића наоружавају џихадисте?

понедељак, 6. октобар 2014. | КМ новине 0

Амерички потпредседник Бајден оптужио Вучићеве партнере из УАЕ да наоружавају и финансирају џихадисте у Сириј.
 ...

Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) изразили су данас изненађење због тврдње америчког потпредседника Џозефа Бајдена да ова држава Залива наоружава и финансира џихадисте у Сирији заједно са другим регионалним силама.
Бајденове речи су „невероватне и игноришу улогу Емирата у борби против екстремизма и тероризма“, изјавио је у суботу увече министар спољних послова УАЕ Анвар Мохамед Гаргаш, а пренела је званична новинска агенција ВАМ.

Гаргаш је затражио од Бајдена да објасни своје речи, које су, како је рекао, оставиле „погрешан утисак о улози Уједињених Арапских Емирата у тренутку када подржава напоре за превазилажење проблема“ са џихадистима, пренео је АФП.
УАЕ су један од неколицине арапских савезника који учествују у ваздушним нападима коалиционих снага под вођством САД на џихадисте Исламске државе у Сирији.

Остали су Бахреин, Јордан, Катар и Саудијска Арабија.
Бајден се већ извинио Турској због тврдње да је она једна од држава у региону које наоружавају и финансирају Исламску државу у Сирији.

Танјуг

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине