Вести:

четвртак, 23. октобар 2014.

Само кад убијају српску децу, сви ћуте као заливени!

четвртак, 23. октобар 2014. | КМ новине 0

Фотографија директора Културног центра Новог Сада, др Андреја Фајгеља, и функционера „Треће Србије” крај одстрељеног јелена распалила је полемику на друштвеним мрежама.
... 
Новосадски одбор Демократске странке затражио је од градоначелника Новог Сада да смени Фајгеља са челне позиције у КЦ НС-у.

Наиме, потпредседник „Треће Србије” у суботу је на свом профилу на „Твитеру” поставио фотографију из лова, испод које су га неки коментатори прозвали због тога што се фотографисао поред младог убијеног јелена, сматрајући тај призор непримереним и узнемирујућим.Фајгељ је одговорио постављањем фотографије где се виде амерички председник Барак Обама и руски премијер Дмитриј Медведев како једу хамбургере и дописао: „Ето вам и једна с мртвом кравом, фолиранти глобалистички”.

Како се прозивка твитераша наставила, директор КЦ НС-а је написао: „Има активиста против лова. Људи бране јелене, вепрове и планктоне. Само кад убијају српску децу, сви ћуте као заливени”.Након тога саопштењем се огласио новосадски одбор ДС-а, наводећи да је та странка „али и целокупна новосадска јавност, шокирана последњим у низу испада директора Културног центра“.

„Такав поступак непримерен је, неприкладан и крајње узнемирујући. Узнемирујући је, осим саме фотографије, и начин на који један представник власти, кога плаћају сви грађани Новог Сада, исте те грађане путем друштвених мрежа омаловажава и вређа. Позивамо градоначелника Вучевића да хитно смени Андреја Фајгеља који је очигледно недорастао послу за који га грађани Новог Сада плаћају, а једино способан да изазива скандале којима згражава јавност. Уколико до смене не дође, свима ће бити јасно да градоначелник Новог Сада такво понашање одобрава и подржава“, наводи се у саопштењу ДС-а.

Андреј Фајгељ каже за „Дневник“ да је спорна фотографија настала у Националном парку „Фрушка гора“ и да је непотребно добила политички контекст јер је ловство спорт којим се, између осталог, као ловац почетник и он бави.

Увек сам осуђивао и осуђујем кршења људских права и слобода грађана Новог Сада, увек па и овај пут – наводи Фагељ. – ДС се упорно труди да оцрни Нови Сад, као кад је ћирилични лого Културног центра прогласио за кукасти крст. Ти људи ће све изокренути наопачке у својој мржњи. Ако ДС сматра да је лов срамота, зашто не тражи оставку својих кадрова који управљају ловиштима, с председником владе АПВ Бојаном Пајтићем на челу.

Он додаје да је велики љубитељ природе и да сваки слободан тренутак проводи с децом на Фрушкој гори, где сад учи за ловца, те да овај политички напад сматра и нападом на Национални парк, али и на ловце и ловни спорт.– Мислим да ловци имају право да лове, а да су фрушкогорска ловишта нешто чиме треба да се поносимо – закључио је Фајгељ.


 
A. Савановић / Дневник.рс

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине