Вести:

субота, 11. октобар 2014.

Због ''америчког четника'' у Пенсилванији отказана паганска светковина - Ноћ вештица (ВИДЕО)

субота, 11. октобар 2014. | КМ новине 0

Градске власти Пенсилваније забраниле су ове године обичаје који се обављају током Ноћи вештица, док стотине полицајаца претражују оближњу шуму трагајући за убицом полицајаца Ериком Фрејном.
...

Све планиране свечаности за ову паганску светковину отказане су а обичај да деца обучена у застрашујуће костиме са представама демона и смрти иду од куће до куће и певају за слаткише, у потпуности је забрањена до даљњег.

"Ово парада је вероватно један од највећих догађаја који град има сваке године", рекао је за АБЦ вести Ралф Меглиола, председник градског Управног одбора за организацију.

Упозорење на улазу у шуму.

 "Сви жељно ишчекују параду. Ја и моја породица лично били смо у гостима далеко од града и скратили смо наш годишњи одмор да би стигли кући на време. Хиљаде људи је у редовимана улици те ноћи".

Он је рекао да је град требало да обележи 50-ту годишњицу одржавања параде поводом ове светковине.

"Ја сам отац 9-годишњака", рекао је Меглиола. "Сада мало другачије радимо. Нисам више толико опуштен када оде напоље да се игра".



"После пуцњаве и убиства полицајца много тога се променило. То је лоше утицало на целокупан живот становника овог града. Постало је уобичајено у граду видети 30 - 40 полицијских возила и хеликоптере. Уколико Фрејн буде ухваћен размотрићемо одржавање свих заказаних догађаја" рекао је он.

Многи су забринути да би Фрејн могао да побегне током Ноћи вештица користећи прилику када су сви маскирани и да се тако извуче из града.
Федерални специјалци у потрази  за Фрејном

Полиција и даље трага за Фрејном који је недавно убио једног полицајца и једног ранио у пуцњави. Он је постао познат, посебно код нас у Србији, по томе што су му узор четници и чија је обележја, вештину и начин ратовања као и обичаје практиковао и упражњавао. До пуцњаве са смртним исходом никоме ово није привлачило озбиљнију пажњу. 

Извор: АБЦ вести 

Припремиле: КМ Новине
 

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине