Вести:

субота, 4. октобар 2014.

Позив у рај наставља да финансира џихад

субота, 4. октобар 2014. | КМ новине 0

У Босни се готово отворено прикупља новац за џихадисте у Сирији.
...
Шеф удружења "Позив у рај" из Тузле Данијел Карабеговић самозваном исламском проповеднику Пјеру Фогелу, познатом и под именом Ебу Хамза Салахудин, уручио је недавно нових 10.000 евра за џихадисте Исламске државе (ИСИЛ) у Сирији и Ираку.

Саговорник "Гласа Српске" близак безбедносним агенцијама у БиХ каже да то није први пут да новац за џихадисте из БиХ посредством вехабија у Њемачкој стиже до ИСИЛ-а.

- Карабеговић је Фогелу у три наврата дао исту своту новца. То је учинио и у марту ове године на вехабијском "предавању" у Хановеру и Вуперталу. Тада је дао новац за ратнике у Сирији и Египту. Први пут је новац дао половином прошле године - каже извор "Гласа".

Исламистички проповедник Пјер Фогел, уз најаву предавања о теми "Борба против одласка младих у криминал" које је недавно одржао у Хановеру и Вуперталу, позвао је да се "понесе доста новца како се не би ишло празних руку браћи и сестрама у Сирији".


  Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине