Вести:

четвртак, 30. октобар 2014.

М. Ђурићу оснивање владе тзв ''независног Косова'' важније од живота Срба

четвртак, 30. октобар 2014. | КМ новине 0

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и амбасадор Финске Пеко Опран сагласили су се данас да се дијалог Београда и Приштине мора наставити ради нормализације односа и унапређења свакодневног живота грађана на Косову и Метохији.
...
Ђурић је финског амбасадора упознао са актуелном ситуацијом
у покрајини, са посебним освртом на ставове и очекивања
Београда по питању формирања покрајинске владе
, пише у
саопштењу.


Колико ће та влада бити покрајинска више је него довољно то што се она формира по законима и "уставу" такозване "републике Косово".

Он је изнео и очекивања Србије у вези са отварањем
поглавља 35 у приступним преговорима са Европском унијом а које се бави де факто признањем независности и отцепљењем покрајине.


Пуна примена Бриселског споразума, формирање Заједнице српских општина и наставак дијалога са Приштином тренутно је од нашег највећег интереса, као и решавање свакодневних проблема грађана Косова и Метохије, истакао је Ђурић.

Ово је готово несхватљиво и у најмању руку скандалозно јер у време када се Срби свакодневно нападају, протерују, када им се на захтев да се врате у своје домове они багерима руше, директор владине Канцеларије за КиМ наводи да му је од тога важније формирање такве сепаратистичке "владе"!!!

Он је још рекао да је Београд заинтересован за стабилност и
нормализацију односа у покрајини, као и да му је за то
потребан конструктиван партнер.


Уместо инсистирања, интервенције, ангажовања и претње прекидања дипломатских односа - у најмању руку, Ђурић је исказао "интересовање".

Ђурић је, као део српске власти, показао да она у овом тренутку своје војнике шаље у арапске, афричке и ко зна које све земље а оптужује своје грађане за избор да оду и прикључе се рату против фашизма у Новорусији. У истом тренутку на својој територији амнестира, подржава, подстиче и учествује у нападима екстремиста и терориста и то још над сопственим народом.


Агенције


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине