Вести:

среда, 10. септембар 2014.

Протестни марш улицама Ваљева за спас Светиње коју су зидала три брата Немањића! (Фото)

среда, 10. септембар 2014. | КМ новине 0

Заштита Грачанице ваљевске
Ваљеву, у благочестивом духу, уз преко 300 присутних родољуба, а без присуства иједног од локалних „електронских медија“, одржан величанствени Протестни марш за спас Грачанице и националног блага изворских вода!
... 

Све је лепо и честито било и миломе Богу приступачно, а тако ће бити и наредних пута јер смо сагласни да се овакви ургентни родољубиви скупови за спас Светиња и здравих вода одржавају бар сваког месеца.

Преко 300 присутних, верног народа, четника и козака се видело у свој својој велелепности – тек када смо се сабрали у Протестни марш улицама Ваљева. Окупљање и припреме скупа су почеле пар сати раније пуштањем србских родољубивих песама са разгласа… Певај Србијо земљо јунака… била си и биће опет…

Било је стараца, сељака, доктора, козака, а најбројнији су се показали браћа четници, не само из Ваљева…

Потом је уследило обраћање народу од стране монаха-немонаха Антонија, који је узео учешћа и у најављивању цењених гостију од којих нарочито издвајамо: Козачког атамана „Централне козачке војске“ брата Војислава Видаковића, брата Радомира Почучу – због изјава у одбрану србских националних интереса избаченог бившег члана специјалних јединица ове наше изнутра окупиране отаџбине.

Говорили су, такође, и ревносни борац за спас Ваљева од бране Ровни – одборник скупштине Ваљева Љубомир Брадић, војвода Миша Драјић представник „Уједињеног равногорског покрета Србије, Црне Горе, Републике Србске и дијаспоре“, песник Љубомир Пјевчевић.





 А потом се кренуло у протесни марш уз саборно певање србских богољубивих и родољубивих песама са застајањем испред најодговорнијих институција ове масонима поробљене данашње Србије…

– За Светињу и изворе – плакат са сликом Грачанице и избора, у знак последње опомене смо залепили – и на зграду општине Ваљева која је наодговорнија што не ревидира нити зауставља погубан пројекат Ровни већ истрајава на рушењу манастирског комплекса и пуњењу бране до те кобне коте где би се уништило национално благо свих изворских вода ваљевског краја које имају подземне везе са порозним тлом дна бране у зони око и повише Светог манастира…
За Грачаницу и изворе! – залепили смо и на зграде: Основног и Вишег суда – који на наше кривичне пријаве годинама не одговарају, али зато ревносно процесуирају све монтиране пријаве корумпираног тужилаштва против верног народа који последњих година стражари код своје Светиње Грачанице.

 Плакат опомене смо залепили са нарочитим еланом и на зграду предстсавништва Социјалистичке партије србије – која је само једна од главних политичко-бандитских групација које мешетаре са браном Ровни већ деценијама.

Такође, залепили смо, и тек ћемо лепити и протесовати, и испред зграде представништва фирме ЈП Колубаре-Ровни која је задужена за ову погубну брану над главама, над здравим водама, над Светињама, над будућношћу Ваљева. Потом смо се вратили на Градски трг у миру и љубави опростили, али само до идућег Православног марша улицама Ваљева, који ће бити за око месец дана а за који смо се договорили – боље организовати јер ће бити и више времена на располагању.

Устатак текста као и говор монаха Антонија, можете прочитати на страни одакле је и преузет текст, кликом на везу: ФБ Репортер



Припремиле за објаву: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине