Вести:

петак, 12. септембар 2014.

Мердаре: За два дана два Шиптара ухапшена због шверца наркотика

петак, 12. септембар 2014. | КМ новине 0

ухапшен шверцер
Јуче су припадници полиције ухапсили С.К. (34) из Призрена због основане сумње да је починио кривично дело неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога, навела је полиција а преносе "Топ новости".
...

Полоцијска служба је јуче, око 00,15 часова на административном прелазу Мердаре, прегледом аутобуса који саобраћа на релацији Призрен – Београд, у простору за пртљаг и у торби поред осумњиченог пронашла 12 пакетића бруто 3,2 килограма опојне дроге налик на марихуану, за које се основано сумња да припадају С.К.

С.К. је уз одговарајућу кривичну пријаву спроведен вишем јавном тужиоцу у Прокупљу, каже се у полицијском саопштењу.


Само дан раније, такође преносе "Топ вести" на истом административном прелазу заплењено је око 700 кутија „вијагре“ и других сличних препарата купљених на Косову и Метохији а намењених највероватније за продају у западно – европским земљама.

Према незваничним сазнањима, препарати су пронађени у путној торби Шиптара који је путовао аутобусом на редовној линији Приштина - Дортмунд, а вредност заплењене робе процењује се на неколико хиљада евра.

Против власника заплењених препарата биће поднета кривична пријава због недозвољене трговине.


Посебну пажњу привлачи лакоћа са којом је откривен власник торбе са пакетима марихуане. Познато је свима, осим полицији изгледа, да такви људи намерно буду убачени као мамац. Оног тренутка када полиција заплени "робу" сав саобраћај се пропушта готово без контроле због процедуре коју је неопходно спровести. Баш у тим возилимаиза "мамца" се налазе праве пошиљке од по неколико стотина килограма тешке дроге. Онима који буду ухваћени најчешће је унапред обезбеђен хонорара као и адвокат који ће их бранити јер посао који обављају много више вреди. 




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине