Вести:

четвртак, 11. септембар 2014.

Крсни ход по Српским земљама

четвртак, 11. септембар 2014. | КМ новине 0

pravoslavlje
Крсним ходом ће се од 21. септембра до 14. октобра обилазити српске земље, Република Српска и Република Србија у знак сећања на помоћ руског народа Србима током Првог светског рата.
... 
У организацији Покрета руско-србског јединства преподобног Сергија Радоњешког и светог Николаја Србског, 18. септембра 2014. из Русије у Београд долази 20 људи на свечано освећење споменика херојима Првог светског рата на Калемагдану и на Крсни ход. Са светим иконама које су стигле из Русије, Крсним ходом ће се од 21. септембра до 14. октобра обилазити српске земље, Република Српска и Република Србија у знак сећања на помоћ руског народа Србима током Првог светског рата.


Са Крсним ходом у Београд ће бити донете и иконе: Надимска икона Цара Мученика, Порт-Артурска, Донска, Пешчанска, икона светог Николаја, барјаци, крст и православне заставе. Ове свете руске иконе ће бити пронете по Српским земљама, уз пратњу свих који желе да се овоме придруже, поводом обележавања 100 година почетка Првог светског рата, где су се Руси и Срби показали да су један народ, свети цар Николај II. Романов одмах објавио рат нападачима на Србију и током рата приморао савезнике да помогну Српској восци и народу који су били у повлачењу преко Албаније.



 

Након Крсног хода по Београду литија наставља пут по Републици Србској. Под Покровом Царице Небеске 21. септембра креће од манастира Цара Мученика Николаја на легендарној планинини Церу, посетиће многе србске сетиње, посетити Бања Луку и гробље руских добровољаца у Вишеграду, Манастире Добрун и Дражевину и 14. октобра ће свој ход завршити у манастиру Карно у Сребреници.


У прилогу је маршрута овог Светог хода по српским земљама, контакти организатора, као и речи Светог цара Николаја 2. Романова, светог Николаја Велимировића и руског адмирала  Александра Колчака о љубави и јединству између Руса и Срба.

Позивамо све заинтересоване да се прикључе овом обележавању 100. година почетка првог св. рата и јединству Руса и Срба. Мр Јован С. Иванов, председник Удружења руских потомака-Романов, Нови Сад. 066 50 45 144



Извори:
,
Допис Удружења руских потомака – Романов




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине