Вести:

недеља, 10. август 2014.

Пол Крејг Робертс: Вашингтон, претња свету

недеља, 10. август 2014. | КМ новине 0

Последица неразборитих и безобзирних политичких и војних интервенција Вашингтона у Ираку, Либији и Сирији је зло пуштено с ланца.
...
 Различите верске заједнице које су живеле у миру под владавином Садама Хусеина, Гадафија и Асада се међусобно кољу, а нова заједница, ИСИС, је у процесу стварања нове државе од делова Ирака и Сирије.

Бушов и Обамин режим су на Блиском Истоку изазвали превирања - смрт и расељавање милиона људи и ко зна колико смрти у будућности. Док ово пишем, 40000 беспомоћних Ирачана на врху планине и без воде чека смрт од руку ИСИС-а, креације америчког уплитања.


Стварност Блиског истока је потпуна  супротност сцени проглашеној 1. маја 2003 године по слетању Џорџа Буша на амерички носач авиона Абрахам Линколн:  "Мисија испуњена."  Мисија што ју је Вашингтон испунио јесте да је упропастио Блиски исток и животе милиона људи и уништен углед Америке у том процесу. Захваљујући демонском неоконзервативном Бушовом режиму, остатак света на данашњу Америку гледа као на највећу претњу светском миру.



Амерички "миротворци".

Напад Клинтоновог режима на Србију је успоставио образац. Буш је повисио улог голом агресијом Вашингтона на Авганистан, што је била, на вашингтонско-орвелијанском језику, "Операција трајна слобода".


Вашингтон је Авганистану донео пропаст, а не слободу. После тринаест година разарања земље, Вашингтон се сада повлачи, "суперсилу" је поразило неколико хиљада лако норужаних талибана, а за пустош коју засобом оставља Вашингтон неће прихватити никакву одговорност.

Други извор бескрајног превирања на Блиском истоку је Израел, чију је крађу Палестине Вашингтон омогућио. Усред најновијег напада Израела на цивиле у Гази, амерички Конгрес је усвојио резолуцију подршке израелским ратним злочинима и изгласао стотине милиона долара да се плати муниција за Израел. Овде смо сведоци стопостотне подршке Високоморалне Америке неупитном ратном злочину против суштински беспомоћних људи.




Када Израел убија жене и децу, Вашингтон то зове "Правом Израела да брани своју земљу" - земљу коју је Израел отео Палестинцима, али када Палестинци узвраћају, Вашингтон то назива "тероризмом". Подржавајући Израел, терористичку државу коју је неколико моралних влада што још постоје за такву и прогласило, за трористичку државу, државу оптужену за ратне злочине од стране генералног секретара УН, Вашингтон крши своје сопствене законе против држава које подржавају тероризам.


Америчка војникиња "демократише" отетог цивила.
Наравно, сам Вашингтон је водећа терористичка држава. Према томе, и према америчком закону, незаконито је да Вашингтон подржи Вашингтон, али опет, не уважавајући законе, ни домаће ни међународне, као ограничења својим поступцима, Вашингтон је "изузетан и неопходан". Све друго је небитно. Ниједан закон, ничији Устав и ничије мишљење немају право да ограниче вољу Вашингтона. Ставови Вашингтона су надмашили ставове Трећег рајха.


Колико год Вашингтон био безобзиран према Блиском истоку, безобзирност Вашингтона према Русији је за много редова величине већа. Вашингтон је нуклеарну силу Русију уверио да Вашингтон планира нуклеарни први удар. Одговарајући на то, Русија је појачале своје нуклеарне снаге и испробава реакције противваздушне одбране САД: Russian Strategic Bombers Conduct More Than 16 Incursions of U.S. Air Defense Zones | Washington Free Beacon
( или:Русија проверава америчку нуклеарну одбрану да би се припремила за рат | Магацин - прим. прев.).


Тешко је замислити нешто неодговорније од успешног убеђивања Русију у намеру Вашингтона да удари на Русију са превентивним првим нападом. Један од Путинових саветника је руским медијима објаснио намере Вашингтона с првим нападом и посланик руске Думе је направио документовану презентацију намера Вашингтона с првим нападом: OFFICIAL WARNING - U S to hit RUSSIA with FIRST STRIKE - PREPARE NOW | THE FINANCIAL ARMAGEDDON BLOG . "Постројавајући" доказе, ја сам у својим колумнама истакао да је немогуће да Русији промакне овај закључак.


Кина је свесна да је суочена са истом опасности од Вашингтона: Who Authorized Preparations for War with China? | Yale Journal of International Affairs. Одговор Кине на ратне планове Вашингтона против Кине био је да је Кина показала како ће Кина употребити нуклеарне снаге, да ће одговор на напад Вашингтона на Кину бити уништавање САД. Кина је то учинила јавно, у нади да ће створити противљење Американаца ратним плановима Вашингтона против Кине: China boasts about new submarine fleet capable of launching nuclear warheads at cities throughout the United States | Mail Online. Као и Русија, Кина је земља у успону и за успон јој не треба рат.


Једина земља на свету којој треба рат јесте Вашингтон, а то је зато што је циљ Вашингтона неоконзервативистички циљ, остваривање хегемоније над светом.

Пре Бушовог и Обаминог режима, сваки претходни амерички председник силно се трудио да избегне било какво "телеграфисање" нуклеарне претње. Америчка ратна доктрина је опрезно ограничавала нуклеарно оружје на одмазду у случају да САД претрпе нуклеарни напад. Сврха нуклеарних снага је била у спречавању употребе таквог оружја. Безобзирни режим Џорџа Буша је "уздигао" нуклеарно оружје на оружје превентивне прве употребе, чиме је уништио ограничења постављена на употребу нуклеарног оружја.


Примарни циљ Реганове администрације био је да се оконча хладни рат и, тиме, опасност од нуклеарног рата. Режим Џорџа Буша, заједно са демонизацијом Русије од Обаминог режима, упропастио је јединствен успех председника Регана и учинио нуклеарни рат вероватним.

Када је некомпетентни Обамин режим одлучио да збаци демократски изабрану владу у Украјини и инсталира марионетску владу по избору Вашингтона, Обамин Стејт департмент, вођен неоконзервативним идеолозима, заборавио је да су источни и јужни делови Украјине бивше руске области које су Украјинској Совјетској Социјалистичкој Републици прикључили лидери Комунистичке партије када су Украјина и Русија биле део исте државе,  Совјетског Савеза. Када је вашингтонска русофобна слушчад из Кијева речју и делом показала своје непријатељство према руском становништву Украјине, бивше руске области су објавиле своју жељу да се врате Мајчици Русији. Што није изненађујуће, нити је нешто за шта се може кривити Русија.


Крим је успео да се врати у Русију, у којој је Крим живео од 1700-их, али Путин, у нади да ублажити пропагандни рат који му Вашингтон монтира, није прихватио молбе из других бивших руских провинција. Сходно томе, кијевске слугерање Вашингтона су се осетиле слободним да нападну бунтовне покрајине а уз примену израелске политике напада на цивилно становништво, цивилне стамбене области и цивилну инфраструктуру.



Сав праведни свет подржао је одлуку Крима, тако и српски народ.
Западне медијске преститутке су игнорисале чињенице и оптужиле Русију за инвазију и припајање делова Украјине. Ова лаж се може поредити са лажима које је државни секретар САД, Колин Пауел, изрекао у име Бушовог режима у УН, лажима о ирачком оружју за масовно уништење, за које се Колин Пауел касније безуспешно извињавао, јер Ирак је уништен његовим лажима.

Када је уништен малезијски авион, пре него што су биле познате ма какве чињенице, окривљена је Русија. Посебно су британски медији били спремни да окриве Русију, готово одмах чим се чуло да је авион оборен. Слушао сам лажно извештавање ББЦ-а и очигледне лажи америчког Националног јавног радија, од чега је гора била само пропаганда "Дејли мејл"-а. Све "вести" су личиле на оркестрацију пре догађаја, што, наравно, сугерише да иза свега стоји Вашингтон.


Смрт путника авиона постала је све што је важно за пропагандни рат Вашингтона . Две стотине деведесет жртава јесте несрећа, али ипак тек део онога што је Израел у исто време учинио Палестинцима, без да је изазивао било какав протест западних влада, за разлику од западњака на улицама, људи чије су протесте западне снаге безбедности пригодно угушиле зарад Израела.

Вашингтон је обарање авиона, за које је вероватно одговоран Вашингтон, искористио као изговор за други круг санкција и да изврши притисак на своје европске марионете да се придруже санкцијама са санкцијама сопственим, што су вашингтонске ЕУ марионете и урадиле.


Вашингтон се ослања на оптужбе и инсинуације и одбија да објави доказе, своје сателитске фотографије, јер оне не подржавају лажи Вашингтона. Чињеницама није дозвољено да ометају сатанизацију Русије од Вашингтона, таман колико су чињенице сметале вашингтонској сатанизацији Ирака, Либије, Сирије и Ирана.


Двадесет двојица неразборитих и неодговорних америчких сенатора су увели предлог закона 2277 Сената САД, " Закон о превенцији руске агресије 2014", под покровитељством сенатора Боб Коркера, који, својим незнањем и глупошћу, како се чини,  добро представља већину америчке популације и већину бирача у држави Тенеси. Коркеров предлог закона је безумни део законодавства пројектованог за започињање рата, рата који за собом неће оставити преживелих. Изгледа да ће идиотски Американци изабрати сваку будалу и довести је на власт.


Веровање да је Русија одговорна за обарање малезијског авиона је постала чињеница у западним престоницама, упркос потпуном одсуству ма и најмањег доказа у корист тужбе. Штавише, чак и да је оптужба истинита, вреди ли један авион светског рата?




Британски Комитет одбране је закључио да Велика Британија, без пребијене паре и војно импотентна, мора да се "фокусира на одбрану Европе од Русије". Бубњеви војне потрошње, ако не и ратни бубњеви, добују, и цео Запад се њиховом ритму придружује. Војно импотентна Британија ће да брани Европу од непостојећег, иако на сва уста развиканог, напада руског медведа.


Велможе САД и НАТО-а и шеф Пентагона упућују претећа упозорења Русији на основу наводних али непостојећих руских трупа нагомиланих на руској граници са Украјином. Према Министарству пропаганде Запада, ако Русија брани руско становништво у Украјини од војног напада марионета Вашингтона у Кијеву, то је доказ да је Русија негативац.


Пропагандна кампања Вашингтона је успела да Русију претвори у претњу. Анкете показују да 69 одсто Американаца на Русију сада гледа као на претњу и да је поверење Руса у америчко вођство нестало.


Руси и њихова влада примећују сатанизацију своје земље и свог лидера, идентичну оној која им је позната код Ирака и Садама Хусеина, Либије и Гадафија, Сирије и Асада, као и Авганистана и талибана непосредно пре војног напада Запада. За Русе, најсигурнији закључак на основу доказа је да Вашингтон намерава у рат против Русије.


Моје мишљење јесте да је неодговорност и безобзирност Обаминог режима без преседана. Никада раније се влада САД или влада неке друге нуклеарне силе нису толико трудиле да другу нуклеарну силу убеде да је власт спремна за напад. Тешко је замислити провокативнији чин и чин који до те мере угрожава живот на Земљи. Приде, Будала из Беле куће је и то дуплирала, убедила и Русију и Кину да Вашингтон планира да први нападне обадве.




Републиканци желе тужбу или да се Обама опозове са места председника - због релативно неважних питања, као што је Обамакер (ObamaCare - програм здравственог осигурања и/или неуспела превара америчког живља - прим. прев.). Зашто републиканци не желе да се Обама опозове због таквог критичног питања као што је довођење света у опасност од нуклеарног Армагедона?


Одговор је да су републиканци луди колико и демократе. Њихови лидери, попут Џона Мекејна и Линдзи Грејема, одлучни: "Одупрећемо се Русима!" Где год се осврнеш у америчкој политици, све луди људи, психопате и социопате за које није политика.


Вашингтон је одавно одустао од дипломатије. Вашингтон се ослања на силу и застрашивање. Америчка влада је потпуно лишена расуђивања. И то је разлог зашто анкете показују да остатак света на америчку владу гледа као на највећу претњу светском миру. Данашњи (8. август, 2014) "Ханделсблат", немачки "Вол стрит журнал, у уводнику потписаном од стране издавача, Essay in Englisch: The West on the wrong path - Kommentare - Meinung - Handelsblatt, каже:


"Америчка тенденција, да се од вербалне ескалације креће ка војној ескалацији - изолацији, демонизацији и нападању непријатеља - није се показала ефикасном. Последња успешна велика војна акција коју су САД извеле је искрцавање у Нормандију [1944]. Све остало - Кореја, Вијетнам, Ирак и Авганистан - био је очигледан неуспех. Померање јединица НАТО-а ка пољској граници са Русијом и разматрање наоружавања Украјине је наставак ослањања на војна средства у одсуству дипломатије."


Марионете Вашингтона - читава Европа, Јапан, Канада и Аустралија  - својом подршком плану Вашингтона да влада светом, омогућиле су опасност без премца оличену у Вашингтону.


Стогодишњица Првог светског рата је пред нама. А лудости које је изазвао овај рат се понављају. Први светски рат је разорио цивилизовани западни свет, а то је било дело шачице сплеткара. Резултат: Лењин, Совјетски Савез, Хитлер, успон америчког империјализма, Кореја, Вијетнам, војне интервенције које су створиле ИСИС, а сада васкрсавају конфликт између Вашингтона и Русије, који су окончали председник Реган и Михаил Горбачов.


Као што је Стивен Стар једном указао на мом сајту, ако се употреби само 10% од нуклеарног оружја из арсенала САД и Русије, живот на Земљи престаје.




Поштовани читаоци, запитајте се, када вам је Вашингтон нешто рекао а да то није била лаж? Вашингтонске лажи су изазвале милионе жртава. Да ли желите да будете жртва лажи Вашингтона ? Да ли верујете да због лажи и пропаганде Вашингтона о малезијском авиону и Украјини вреди ризиковати живот на Земљи ? Колико треба бити наиван па не препознати да су лажи Вашингтона о Украјини попут лажи Вашингтона  о Хусеиновом оружју за масовно уништење, иранским нуклеаркама и Асадовој употреби хемијског оружја?


Да ли мислите да је превише опасно да се толерише утицај неоконзервативаца, утицај који преовладава у Вашингтону, без обзира на политичку странку на власти ?


Аутор: Др Пол Крејг Робертс
Извор: Washington Threatens The World -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org


За КМ Новине превео: Александар Јовановић

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине