Вести:

петак, 1. август 2014.

Шиптарска полиција обезбеђује Суд у Косовској Митровици

петак, 1. август 2014. | КМ новине 0

Кратком церемонијом, испред зграде суда у присуству представника Еулекса и Косовске полиције, извршена је примопредаја надлежности обезбеђења Основног суда у Косовској Митровици.

...

Обезбеђивање Основног суда у северном делу Косовске Митровице од Еулекса од данас је преузела Косовска полиција, у складу са Бриселским споразумом

Директор дирекције Косовске полиције Рашид Ћаљај је казао да Косовска полиција поседује потпуни капацитет за обезбеђивање овог суда и да одговорно тврди да ће полиција радити посао на најбољи начин и „чувати суд боље од Еулекса“.

Портпаролка Еулекса Драгана Николић Соломон изјавила је да, у складу са договором који је постигнут у Бриселу, Еулекс полиција предаје надлежност за обезбеђење Основног суда у Митровици Косовској полицији.

"Ми поздрављамо овај корак који води ка већој одговорности локалне полиције на северу Косова када је у питању обезбеђивање оваквих институција као што је Основни суд", додала је она.
У овом суду у Косовској Митровици тренутно раде само међународне судије и шиптарски тужиоци
.
. . .

Подилазећи диктаторској власти у Србији и издајничким идејама које спроводе на терену под плаштом Бислском споразума, медији и углавном поткупљени или заплашени новинари са Косова и Метохије, данас учествују изузетно активно у успостављању непостојеће творевине, такозване "републике Косово". Наиме, у медијским извештајима, пре свега Танјуговим кога директно финансира Влада Републике Србије, на сасвим прихватљив начин се говори о овом потезу и положају Суда.

По договору из Брисела Влада Србије се одрекла ове институције у све 4 општине на северу Косова и Метохије а тадашњи преговарач, Ивица Дачић, изјавио је да је неодрживо постојање "паралелних институција" на северу КиМ и угасио српске - иако ни једна шиптарска није фунционисала на овом простору!

 Суд у Косовској Митровици није радио скоро осам месеци и био је затворен до краја 2008. године. Намерно се прећуткује да су тада, месец дана после илегалног и једностраног проглашења квази-независности шиптарских привремених власти у Приштини, у ову зграду упале окупаторске јединице КФОРА, и то на годишњицу мартовског Погрома Срба, и тада похапсиле све српске судије! Међународне снаге су признале да су планирале недељама овај упад. На тај начин, у свеукупном осећању обесправљености и понижења Срба, окупатор је желео да изазове што јачу реакцију народа и да у том сукобу добије алиби и оправдање, пред западном јавношћу, за свесрдну помоћ при успостављању шиптарске државе на простору Србије.

Током инцидената који су уследили погинуо је један украјински полицајац (кога је по свему судећи убио припадник Међународних снага - снајпериста кога су касније помахниталог уз примену силе одвели његови "саборци"), повређена су 64 полицајца УНМИК-а, 24 припадника Кфора и око стотину српских демонстраната.


За овај злочин одговарали су једино Срби који су бранили своје институције, своју драву и свој Суд који су им једини обезбеђивали праведне процесе пред судовима. Да правде код шиптарских институција нема доказ је и пресуда двојици Срба из Бабиног Моста који су на годишњицу маскара у Старом Грацком, срамном и неоснованом оптужницом осуђени на вишегодишњу робију.


Насловна фотографија: Еулекс обезбеђује Суд у КМ, 2012., Аутор. И.М.

Извор:Танјуг, КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине