Вести:

субота, 16. август 2014.

Пастор и Вучић разговарали о статуту Војводине

субота, 16. август 2014. | КМ новине 0

пастор и вучић о статуту војводине
Председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор разговарао је у Београду са премијером Александром Вучићем о неколико тема, међу којима и тренутна политичка ситуација и "оживљавање статута" АП Војводине.
 ...

Пастор је, у изјави за дневник Панон ТВ, рекао да СВМ, на покрајинском нивоу, није прихватио позиције у парламенту или у влади "да би нам пролазило време, већ зато да решавамо проблеме".

"У овом тренутку (у Војводини) преко годину дана нема начина да се реше проблеми, јер се власт бави одржавањем саме себе, својим проблемима", рекао је он и оценио да то није добро ни за кога.

"Та врста блаћења одвлачи енергију. Нема могућности да се квалитетно бавимо оним питањима која су важна за све нас. Као што су финансирање или питање надлежности или оживљавање статута", додао је Пастор.

Он је поновио да би концентрациона влада довела до резултата у покрајини.

Желе да "проблем војводине" реше "како ваља".
 
Панон ТВ је такође објавила да се нови сусрет Пастора и Вучића очекује већ у понедељак или уторак, када ће "детаљније разменити мишљење о темама које су покренуте овом приликом".

(РТВ)

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине