Вести:

петак, 1. август 2014.

Еулекс: Немамо тајне спискове за хапшење

петак, 1. август 2014. | КМ новине 0

 Главна тужитељка Еулекса Јарослава Новотна изјавила је да Еулекс нема тајне спискове за хапшење, али да постоје истраге које спроводе и које укључују припаднике свих националности.
...

Новотна је у изјави Танјугу рекла да су потпуно неосноване спекулације да постоје тајни спискови за хапшење или тајне оптужнице и да мисија Еулекса категорички тврди да нема таквих листа.
 
"Закон не предвиђа постојање тајних и запечаћених оптужница. Наравно постоје истраге које су у току и које укључују припаднике свих националности. У неким случајевима ове истраге довеле су до хапшења и подизања оптужница", казала је Новотна.

Главна тужитељка Еулекса је објаснила да када је оптужница подигнута о томе се обеваштавају оптужени и адвокати поновивши да нема "тајних спискова".

Са једног од протеста Срба у Косовској Митровици испред седишта Еулекса у овом граду... пре две године.
  Када је неко оптужен, обавештен је о оптужбама, то је један од камена темељаца отвореног и транспарентног правосудног система, то је камен темељац владавине права, казала је Новотна.

Неки од представника Срба са Косова тврде да Еулекс поседује спискове за хапшење који су "у функцији етничког чишћења преосталих Срба са севера Косова". 

Насловна фотографија: Припадник Еулекса у бази у Косовској Митровици, 2012.г, И.М.

Извор: РТС

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине