Вести:

уторак, 26. август 2014.

Четворица Срба и Оливер Ивановић пред судом

уторак, 26. август 2014. | КМ новине 0

У Основном суду у Косовској Митровици данас је почело прво саслушање Оливера Ивановића и још четворице Срба, осумњицених за ратне злочине и тешко убиство.

...

Пред судским већем шиптарског Основног суда у Косовској Митровици данас су се појавили Драгољуб Делибашић, отац и син Илија и Небојша Вујачић,Оливер Ивановић и Александар Лазовић.

Тужиоци су Џонатан Рател и Ромуло Матеуш док је председавајући судија румунка Роксана Комша.



Као и у свим поступцима који се воде у овом Суду узурпираном од стране окупатора марта 2008-е године, и њима ће се судити по законима закозване "републике Косово".

Портпарол Еулекса Драгана Николић Соломон изјавила је новинарима пре почетка данашњег рочишта да након првог саслушања оптужени имају 30 дана да у писаном облику ставе примедбе или захтеве за одбацивање оптужнице.

Она је додала да ће главни претрес уследити након што судија донесе одлуку у вези са примедбама оптужених али постоји и могућност да оптужница буде одбачена.



 Рочишту присуствује родбина оптужених, директор Владине Канцеларије за КиМ, поједини чиновници шиптарских институција из српских средина и са севера Косова и велики број новинарских екипа.


Актер, Танјуг



Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине