Вести:

среда, 27. август 2014.

Шиптарски суд ослобађа џихадисте а Србима измишља злочине

среда, 27. август 2014. | КМ новине 0

Такозвани "апелациони суд Косова" ослободио је шесторицу Шиптара са КиМ, осумњичених за учешће у терористичким активностима у Ираку и Сирији.

...

У косовској полицији Срни је речено да је суд прихватио шест од 39 жалби и ослободио шесторицу Албанаца.
У притвору је остало још 36 Албанаца, настављена је потера за преосталих 15 осумњичених.

 Међу осумњиченима који су остали у притвори, одређеном на месец дана, налазе се и имам из Гњилана Зекерија Ћазими (34) и Љиридон Кабаши. Они су осумњичени да су организовали терористичке групе ради учешћа на ратиштима у Сирији и Ираку.

Осим Ћазимија и Кабашија, раније је ухапшено 40 лица због сумње да су повезана са терористичком организацијом ИСИС - Ал Нусра, да су учествовала или помагала побуњенике у Сирији и Ираку.


За тероризам на Косову и Метохији нико никада није одговарао ни пред једним судом и нема изгледа да ће се то десити. 

Поред тога овај исти такозвани "Апелациони суд", прошлог месеца је осудио двојицу Срба из Бабиног Моста на укупно 22 године затвора.

Јовица Дејановић (54) осуђен је на 12 а Ђорђа Бојковића (72) на 10 година затвора. Осуђени су због наводног "ратног злочина" а овај случај је њихов адвокат, Љубомир Пантовић, назвао правним скандалом и “мирнодопским злочином против правде на штету двојице Срба”.

Он је тада рекао да шиптарски такозвани "Врховни суд Косова", како сам показује, Србима суди не по по правди и праву већ из неописиве и патолошке мржње.

Ја сам назвао ту пресуду “мирнодопским злочином против правде”, јер су ти људи проглашени кривим за ратни злочин против цивилног становништва, тврдим и написао сам у жалби, да је другостепено судско веће извршило мирнодопски злочин против правде на штету ових људи”, рекао је тада Танјугу.

Пантовић је додао да је наводно силована Шиптарка пет пута давала изјаву и свих пет пута је та изјава била другачија у најбитинијим детаљима догађаја. Број људи, начин, време све је различито у свакој од 5 изјава и то је шиптарски првостепени суд препознао и ослободио их оптужнице али такозвани Апелациони- није.

Нико се, осим њиховог адвоката, није огласио нити осудио овај чин обесправљености и угњетавања српског народа на КиМ.

Агенције


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине